[#1] amiga 1200
Witam, co sądzicie o tej amidze czy warto licytować czy to kolejny przekręt http://allegro.pl/commodore-komputer-amiga-1200-i5850898938.html
[#2] Re: amiga 1200

@perkos7, post #1

Jesteś poważny? Zobacz porty z tyłu! To jest wersja z akwarium chyba
[#3] Re: amiga 1200

@_Skiba, post #2

no właśnie widziałem cała zardzewiała , musiała gdzieś pływać w wodzie chyba :) ale jednak ktoś się skusił .
[#4] Re: amiga 1200

@perkos7, post #1

Czemu link nie działa ?

O tu działa.. link

Ułatwiajcie innym życie...OK
[#5] Re: amiga 1200

@_Skiba, post #2

Ta blacha często tak rdzewieje. Koleś podał numer telefonu, możesz zadzwonić i zapytać dlaczego jej nie opisał jako uszkodzona. Czy nie ma telewizora z czinczem już?
Jest 6 dni do końca aukcji to i tak nie kupisz, nie bój się :)
[#6] Re: amiga 1200

@Vato, post #5

No Amiga biedna do renowacji. Musi trafić w dobre ręce. Obudowa do kąpieli, blacha do wyrzucenia, chyba że do chromowania
Diody sugerują że ami startuje, ale czy to na pewno objaw że jest sprawna.. No coca-colą ją trzeba odrdzewić...
[#7] Re: amiga 1200

@Voyox, post #6

Mam sprawną A500 z bardziej zardzewiałym ekranem...a pod spodem zdrowa płyta gł...
[#8] Re: amiga 1200

@twardy, post #7

samochody po powodzi sprzedaja :)to widocznie na takie amigi tez jest zapotrzebowanie:)
[#9] Re: amiga 1200

@dario35, post #8

Jakieś 26 lat temu do mojej a500 wlało się 250ml Coca Coli. Komp był włączony, odpalony był Gunship. To było w wakacje, zostawiłem kompa w kajucie w porcie i poszedłem na kajaki. Mój brat cioteczny przyszedł w tym czasie ze szklanką coli i postawił na kompie po chwili wyszedł i zapomniał o niej. Zaczęło wiać i pewnie zasłona przewróciła szklankę. Nak wróciłem to komp normalnie pracował, nie zawiesił się. Po rozłożeniu amigi cola na płycie byla już zaschnięta. Wszystko wyczysciłem, chodzi do dzisiaj :)

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2015 01:43:29 przez mastabaniak
[#10] Re: amiga 1200

@perkos7, post #1

Witam przeprowadzałem renowację kilku takich przyrdzewiałych A 1200 wszystko zależy od stanu płyty głównej, blachy przyrdzewieją jak leżała w miejscu podwyższonej wilgotności. Przy zakupie należy pamiętać że sprzęt ma swoje lata i wszystko może się zdarzyć przy renowacji. Jak cena końcowa będzie dobra to brać.
[#11] Re: amiga 1200

@Voyox, post #6

blacha do wyrzucenia

Mi się wydaje, że te górne blachy są i tak niepotrzebne.
Pozbycie się ich może pomóc w obniżeniu temperatury
wewnątrz komputera.
[#12] Re: amiga 1200

@Voyox, post #4

Jak on to zrobił, że bez zasilacza zapaliła się kontrolka power i zadziałała stacja dyskietek?
[#13] Re: amiga 1200

@perkos7, post #1

Kolejny trup za chore pieniądze. No ale nie przejmuj się - to tylko spisek handlarzy.
[#14] Re: amiga 1200

@SuperBuster, post #12

Mógł wykorzystać złącze zasilania stacji dyskietek. szeroki uśmiech
[#15] Re: amiga 1200

@mikser, post #14

Albo zasilacz i inne elementy sprzedaje osobno. Amiga wygląda jakby leżakowała w piwnicy.
[#16] Re: amiga 1200

@mastabaniak, post #9

Ciekawa opowieść
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem