kategoria: A500
[#1] Przełącznik kickstart'ów
Witam, dorwałem Amigę 500plus z wmontowanym przełącznikiem kickstart'ów. To jest jakiś Vector Kickrom czy jakoś tak. Wsadzone są tam kicki 1.3 i 2.04. Z tego co wiem, 2.04 jest domyślny dla A500plus, więc zastanawiam się, jaki jest cel dodawania starszej wersji? Czy jest coś co nie działa na 2.04 i potrzebuje 1.3?
[#2] Re: Przełącznik kickstart'ów

@zijacek, post #1

Niektóre bardzo stare gry, które zostały przygotowane zanim wyszedł KS 2.0, mogą na nim nie działać. Dlatego, dla kompatybilności wstecznej budowano takie przełączniki Kickstartów, zwykle dodatkowo obsadzając je wersją 1.3.
[#3] Re: Przełącznik kickstart'ów

@zijacek, post #1

Są gry które do poprawnego działania potrzebują kicka 1.3.
[#4] Re: Przełącznik kickstart'ów

@zijacek, post #1

Ja w 90's miałem dyskietkę z KS1.3 do A600.
Zajmowała trochę ramu, ale większość gier które wymagały 1.3- działały.
[#5] Re: Przełącznik kickstart'ów

@strim_, post #2

No i wszystko jasne, dzięki Panowie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem