[#1] Piggymod A500 raz jeszcze
Skleciłem sobie Piggy do mojej A500 na płycie rev. 8.1
Poustawiałem zworki itp. no i nie działa Widzi tylko 1 MB ( 8 wlutowanych kostek).
Ale ciekawostka - po włożeniu rozszerzenia 0,5 MB pod klapkę Amisia widzi 2 MB
Ki czort? Ktos ma pomysł o co biega i gdzie szukać ? Żeby nie było, że to pod klapką to jakieś cudo, to po usunięciu piggy, Ami widzi normalnie 1,5 MB ( 1 MB z płyty i 0,5 MB spod klapki). Zastanawiam się czy może jakiś wpływ ma to, że rozszerzenie pod klapke jest z zegarem?
[#2] Re: Piggymod A500 raz jeszcze

@djludek, post #1

Miałeś coś źle polutowane w trzecim 0.5MB - coś nie łączyło.
Amiga przy starcie sprawdza po kolei adresy i jak się na nich odzywa pamięć, to ją dodaje.
Jak się nie odezwie, to już dalej nie sprawdza.
Akurat tak się złożyło, że ta trzecia ćwiartka pamięci pokrywała się adresami z tą pod klapkę i dlatego jak ją włożyłeś, to miałeś ciągłość w pamięci i cała została dodana.
[#3] Re: Piggymod A500 raz jeszcze

@jarob, post #2

Za dobrze by było, gdyby tak byłoszeroki uśmiech

Sprawdzałem ćwiartki, przy włożonym 0,5 pod klapką odpinałem najpierw jedna cwiartke piggy a potem drugą. Wciąż widział 2 MB.
[#4] Re: Piggymod A500 raz jeszcze

@djludek, post #3

Problem rozwiązany. Pomogły dwa rezystory 68 omów wpięte szeregowo w linie CAS. Teraz widzi 2 Mega.
Zamykam temat
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem