[#1] Stacja samsung sfd 321b LFEB REV. AT brak zworki Ds0
Witam mam problem z przerobieniem stacji takiej jak w temacie, ta wersja nie ma na płycie miejsca na przełączanie z ds1 na ds0. Da się to jakoś inaczej zrobić? Szkoda mi jej bo jest nowa fabrycznie nie używana
[#2] Re: Stacja samsung sfd 321b LFEB REV. AT brak zworki Ds0

@kataklysm, post #1

A stacja ma pracowac jako df0 czy w jako zewnetrzna stacja dyskow? Jesli ma byc podlaczona jako df0 do mozesz przerobic tasme fdd i zamienic pin 10 i 12(przeciac w polowie tasmy przewody od 10 i 12 i skrzyzowac). Jak w zewnetrznej obudowie do fdd to zlutowac piny 10 i 12 razem na plycie stacji(lub trick z tasma jak wyzej). Daj dokladne zdjecie pcb stacji to moze cos sie znajdzie lepszego.

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2015 01:01:03 przez snifferman
[#3] Re: Stacja samsung sfd 321b LFEB REV. AT brak zworki Ds0

@snifferman, post #2

Witam.

Mam ten sam problem. Stacja: SFD-321B /LFEB

Rewizja tego Floppa jest trochę inna niż stacji SFD-321B której opis przeróbki jest na necie.

Moja stacja wygląda tak: (przepraszam za jakość, robione telefonem, w domu zrobię aparatem)

A tu opis przeróbki tego samego flopa, tylko inna rewizja:

Ktoś ma jakiś pomysł ?

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2017 09:15:17 przez Hubez
[#4] Re: Stacja samsung sfd 321b LFEB REV. AT brak zworki Ds0

@Hubez, post #3

Przerabiałem sporo różnych stacj a Samsungi po przeróbce pracowały najgorzej a te najnowsze to zupełnie dziwnie sie zachowywały. Najlepiej sprawowały sie Sony i Teac po przeróbce. Rozważ czy nie kupić takiej i dać sobie spokój z tym samsungiem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem