kategoria: Sprzęt
[#1] PicassoIV...
Porady osób doświadczonych potrzebne...

1. Karcie można zrobić overclocking. Przyznam, że to kusząca opcja, ponieważ pozwala pobić odświeżanie z 46 na 50 Hz w 1280x1024, co czyni dostępnymi tryby hi i trucolor na moim monitorze. Zastanawiam się jednak, jaka może być realnie szkodliwość tej praktyki. Stosuje to ktoś z Was?

2. Podobno można regulować częstotliwość odświeżania obrazu z flicker-fixera. Jak?

3. Po każdym przełączeniu ekranów, np. z AGowego na tryb karty, monitor robi mi "auto adjust". Jak tego uniknąć?

Z góry dzięki za pomoc. :)
Pozdrawiam.
[#2] Re: PicassoIV...

@Daclaw, post #1

1. Poza ewentualnymi artefaktami przy zbyt dużych wartościach chyba niewiele - tu nie ma temperatur na poziomie 100-120C;
3. Wyłączyć tę opcję w ustawieniach monitora;
[#3] Re: PicassoIV...

@Daclaw, post #1

Jakbyś chciał to mam od Cosmos'a PVS v 3.5 z odblokowanym suwakiem do overclockingu pamięci

Lista zmian:

-Memory Clock slider reach now 210 Mhz (**Warning**)
-Added IndivisionECS monitor
-Added Prometheus monitor
-Added Voodoo monitor
-Added Radeon monitor
[#4] Re: PicassoIV...

@HanSolo, post #3

To ja też poproszę, wrzucisz gdzieś czy podesłać maila?
[#5] Re: PicassoIV...

@HanSolo, post #3

O co chodzi z tymi monitorami?
[#6] Re: PicassoIV...

@Davka, post #4

Wysłałem na maila

@arti - nie mam pojęcia
[#7] Re: PicassoIV...

@HanSolo, post #3

Chętnie. :)

daclaw@o2.pl

:)
[#8] Re: PicassoIV...

@_arti, post #5

O co chodzi z tymi monitorami?

Pewnie drivery do P96.
[#9] Re: PicassoIV...

@Daclaw, post #7

wysłane
[#10] Re: PicassoIV...

@HanSolo, post #3

Mogę też prosić ? :)
[#11] Re: PicassoIV...

@biax, post #10

wyslane
[#12] Re: PicassoIV...

@HanSolo, post #11

Dzięki bardzo !!! OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem