[#1] TAPETA NA A600
Witam serdecznie forumowiczów . Jako całkowity laik w temacie amigi - mam też laickie pytanie . Chciałoby się mieć jakąś tapetę i inne ikonki na pulpicie workbencha 2.1 . Pomożecie ? :)

mój sprzęt :
A600 , dysk segate 3,2 GB. workbench 2.1 , 1MB ram , ROM 37.350
[#2] Re: TAPETA NA A600

@pietro, post #1

poszukaj w google frazy magicwb

[#3] Re: TAPETA NA A600

@pietro, post #1

Zdajesz sobie sprawę ,że po takim zabiegu wolnej pamięci pozostanie Ci bardzo malutko?

Benedykt

[#4] Re: TAPETA NA A600

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

Ale da się coś zrobić ? Choćby same ikonki pozmieniać - tak dla treningu.
Pojęcia nie mam jak się za to zabrać....
[#5] Re: TAPETA NA A600

@rzookol, post #2

Poszukałem , ale nie da się ściągnąć - może byś mi podesłał na maila ? byłbym bardzo zobowiązany ... ok, racja
[#6] Re: TAPETA NA A600

@pietro, post #4

magicwb znajdziesz na amnecie jak mialem a600 +2 mb chip ram + hdd 210mb to to ladnie wygladalo :)

Instalacja jest prosta odpalasz skrypt i odpowiadasz na kilka pytan

Benedykt

Ostatnia modyfikacja: 30.08.06 21:20
[#7] Re: TAPETA NA A600

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

Co do tapet to proponuję program NickPrefs który jest dorzucany do MagicWB2.0. Pozwala on na ustawienie tapety na OS2.0 czy 2.1. Co do magic WB to CPU 000 i 1mb chip to za mało, do tego potrzeba minimum 2mb chip i 020 by sie przydał by pracopwać w miarę komfortowo.
Proponuję poszukać na aminecie jakiś czterokolorowych ikon lub nawet je samemu zrobić. Co do ich podmieniania to poszukaj jednego z tych programów:

Iconmaster (wymaga MUI)
Icon image copier (polecam)
czy Icon update (dołączany do MagicWB)

Polecam też Coppera (nie mylić z MagicCopperem!) który działa na ECS i pozwala uzyskać ciekawe tapetki na zwykłej a600 (sam go używałem wraz z 4-kolorowymi ikonami własnej roboty ) przez kilka ładnych lat.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem