[#1]
Amiga 600 - Problem z wczytywaniem dyskietek.
Siemanko
Przeszukałem trochę forum, lecz niestety nie znalazłem rozwiązania problemu z moja A600. Problem jest trochę nietypowy (a może typowy). Otóż posiadam Ami500 oraz Ami 600. Posiadam również goteka podpiętego do A500. W zestawie z A600 było parę dyskietek, między innymi gra JoYoe. Generalnie wszystkie gry z tych dyskietek działają na 600 oraz na 500. Problem pojawia się gdy na 600 chcę odpalić grę nagraną z goteka na dyskietki na 500. Mała amiga czyta chwilę dyskietkę, po czym wyrzuca software error 800.....003, lub 004. Na amidze 500 gry te działają bez problemu. Pod x-copy a600 wyrzuca błędy na tych dyskietkach, a 500 nie. Kopiowanie gier ktore otrzymałem z ami 600 na niej przebiega bezproblemowo. Wszystkie operacje dyskowe mała amiga wykonuje bez żadnego ale. Ma tylko problem z dyskietkami nagranymi na a500. Stacja z 600 na 500 nie działa w ogóle, odwrotnie także. Gry z goteka podpiętego do 600 działają wszystkie bez żadnego zająknięcia. Pamięć sprawdzona w duzej i malej amidze, i zero problemów. Amiga 600 w bardzo dobrym stanie, kondzie nie popuchnięte, zero uszkodzeń.
Jakieś sugestie? Co może być nie tak? Nie kompatybilne stacje dyskietek?