[#1] MagicWB czy Newicons
Pytanie z pozoru banalne, oczywiście że newicons (czy Glowicons/sad jester icons)ładniejsze, ale może zacznę od początku.

Chodzi mi oto, który z tych zestawów polecacie na 030/28mhz AGA??
Z moich eksperymentów wynika:

Newicons w 32 kolorach wyglądają OK, lecz np. wczytanie katalogu env-archive:sys trwa jakieś 20 sekund

Glow icons: podobnie jak z newicons tylko, że dla nich lepiej mieć 64kol no i są za duże jak na roździelczość 700x400 (euro36 72hz)

Sad jester icons: tak samo jak Newicony tyle, że wyglądają ładniej no i są mniejsze

Magic Wb: tu sprawa jest deczko inna, wczytanie wspomnianego drawera env:sys trwa ze trzy razy krócej, wczytywanie np. całoekranowego okna wypełnioego ikonami trwa ok. 2-3 sek, przy jakichś 7 sek dla newicons. Ponadto dla MWB wystarczy spokojnie 16kol na jakąś małowymagającą tapetę i MagicCopper.
Lecz Magic Wb wyglądają trochę mniej efektownie i ładnie, są "niewymiarowe" czyli różne i podłużne, a NI są wszystkie tych samych wymiarów.

Który z tych zestawów polecacie? Jakigo używacie??
Jakby co mam Rom3.0 i os3.1 z Syspatch, fblit i kilkoma tonami innych łatek na system:)

[#2] Re: MagicWB czy Newicons

@Orson, post #1

Od czasu przesiadki z 040 na 030 używam AOS3.1 z dodatkami z 3.9 ;) oraz ikonek MWB, WB w 8kolorach i PAL HiRes na TV ;). Wkrótce Screenshot :D

BTW: Jedziesz na to AmiParty? Bo patrzyłęm zarówno pociągiem jak i busem by się dało, ja jadę, więc się decyduj 9-10 wrześień chyba, w weekend na pewno :D

Ostatnia modyfikacja: 31.08.06 12:18
[#3] Re: MagicWB czy Newicons

@Korni, post #2

O czym ty gadasz?? jaka przesiadka z 040 na 030?? chory jestes czy co?? może masz gorączkę??
Na Ami Party jadę oczywiście.

[#4] Re: MagicWB czy Newicons

@Orson, post #3

Przecież ja jestem mofce!

[#5] Re: MagicWB czy Newicons

@Orson, post #1

Dka mnie MagicWB lepsze z wielu powodow i uzywam tego, takze wtedy gdy akurat dorwe jakas karte graficzna:)Nie ma jak MagicWB w 1024x768

[#6] Re: MagicWB czy Newicons

@Orson, post #1

Na Aminecie jest dostepny program IconBeFast ktory przyspiesza wczytywanie ikon.
Moze po jego instalacji bedzie lepiej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem