Wątek zamknięty
[#1] Kody źródłowe AmigaOS 3.1 wyciekły do sieci! - Top Secret
FBI już jedzie po nas czy komando foki szykują się do desantu? Dajcie Admini znać to się zabarykadujemy w domach i może zdążymy dyski w mikrofali upiec - tak na wszelki wypadek... bo jeszcze by znaleźli te kody startowe do ruskich rakiet balistycznych

W Polsce już nie ma wolności słowa i znowu trzeba do Anglii... tym razem na EAB?

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2015 00:38:03 przez radekcz

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2015 00:38:55 przez radekcz
[#2] Re: Kody źródłowe AmigaOS 3.1 wyciekły do sieci! - Top Secret

@radekcz, post #1

Moim prywatnym zdaniem jeśli wyciekają źródła Windowsa czy różnych gier czy programów o wiele popularniejszych czy też dane poufne różnych ważnych osobistości i media o tym informują to nie wiem dlaczego miałoby być inaczej w amigowym światku.
Co do konsekwencji prawnych to nie Ty a moderatorzy moderowanego forum są odpowiedzialni bardziej za treści na nim umieszczane. Dlatego tak surowa jest polityka co do zamieszczanych linków do, wydawałoby się, nawet tych przestarzałych już programów czy gier.
[#3] Re: Kody źródłowe AmigaOS 3.1 wyciekły do sieci! - Top Secret

@radekcz, post #1

Ja nie ssałem i śpię spokojnie. Po co mi te kody? Od złota lub klątw lepiej trzymać się jak najdalej.OK
Amiga RULEZ!
[wyróżniony] [#4] Re: Kody źródłowe AmigaOS 3.1 wyciekły do sieci! - Top Secret

@radekcz, post #1

Thom Holwerda (jak zwykle informujący o istotnych wydarzeniach z amiświata) też już stosowny wpis popełnił. Skasowanie newsa o tym przez PPA jest dla mnie niezrozumiałe, ale przecież nie wszystko koniecznie trzeba rozumieć.
[#5] Re: Kody źródłowe AmigaOS 3.1 wyciekły do sieci! - Top Secret

@autumnlover, post #4

Myślę że nie trzeba było kasować newsa, wystarczyłoby skasować link. Dobrze by było też gdyby wcześniej ktoś sprawdził tamten kod, czy rzeczywiście był to kod źródłowy od amigi a nie jakieś hello world w C. Przy okazji została skasowana cała dyskusja co nie jest zbyt fajne, była w miarę merytoryczna.
[#6] Re: Kody źródłowe AmigaOS 3.1 wyciekły do sieci! - Top Secret

@Gżegżółka, post #5

News i komentarze nie zostały skasowane, lecz chwilowo ukryte.
[#7] Re: Kody źródłowe AmigaOS 3.1 wyciekły do sieci! - Top Secret

@mailman, post #6

Dzięki za wyjaśnienie sprawy i sprawdzenie wiarygodności zawartości. Jak kolwiek chciałbym i to bardzo żeby te informacje zostały wykożystane w słusznej sprawie i przyczyniły się do rozwoju, to rozumiem że mogą i za pewne nie są legalne.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem