[#1] Niesamowity klimat
Witam ;)
Postanowiłem nie zadawać dziś podstawowych pytań dotyczących Amigi i jej programów.
pomysłTeraz napiszę o otmoswerze jaka wręcz bucha od starszego modelu Amigi. :) No więc grając w stare gry na Amisi to czujemy, ża te gry są słabe, ale po chwili budzi się w nas prawdziwy gracz jaki się nie budzi gdy się gra w nowe gry( bez obrazy dla programatorów nowych gier te też są odjazdowe, ale nie o tym mowa ). W programach Amisi czasami ciężko się pokapować i dobrze bo jak coś nam wyjdzie to euforia w całym domu . Mój login odnosi się do gry, którą najbardziej lubię, czyli: Wings- niesamowicie realistyczna gra. Symulator lotów wojennych w 1916 roku. :D Szkoda, że że czasami komputer się na niej zawiesza :(. Ale poza tym spoko :).
Pewno każdy użytkownik Amigi chcaiłby, aby wyprodukowano jeszcze kilka zestawów amigowych i gier do nich.
Ach...Byłoby pięknie. :D Ja bym chciał :D.

PS. Wielkie dzięki dla tych, którzy odpowiedzieli mi na pytania i podciąli moją sytuację :D.

[#2] Re: Niesamowity klimat

@wings, post #1

grając w stare gry na Amisi to czujemy, ża te gry są słabe

Te gry nie są "słabe", one prezentują poziom techniczny na miarę swoich czasów. Tak samo o klasyce kina sprzed paru dekad nie można powiedzieć "słabe filmy", chociaż ich poziom techniczny daleko odstaje od "Rekin i Lava, przygoda w 3D". To film "Rekin i Lava" jest denny i wyczesane efekty mu nie pomogą. Tak samo jest z grami - jeżeli za technicznym wypasem nic nie idzie, to gra nadaje się na pół godziny. Po takim czasie grający przyzwyczaja się do grafiki i dźwięku, po czym, przy miałkiej reszcie, kończą mu się bodźce.
[#3] Re: Niesamowity klimat

@wings, post #1

wings jest przykladem dobrze napisanej gry zrecznosciowej napisanej w oparciu histori I wojny swiatowej.

[#4] Re: Niesamowity klimat

@wings, post #1

No więc grając w stare gry na Amisi to czujemy, ża te gry są słabe

Gry nie są "słabe", po prostu w tamtych czasach nie było GF 7900 i procków 3 GHz ;) więc gry były takie na jakie pozwalał komputer, zresztą zobacz jak wyglądały gry pece w tamtym okresie, zlepek pikseli i piski z PC-Speakera ;)

Ja osobiście wole sobie po raz setny "pyknąć" w UFO Enemy Unknown, czy Chaos Engine, niż w jakiś nowy "cukierkowy" tytuł, który po godzinie mnie nudzi.

W programach Amisi czasami ciężko się pokapować i dobrze bo jak coś nam wyjdzie to euforia w całym domu

Ciężko pokapować a co w programach jest takiego ciękiego do pokapowania Instalujesz, uruchamiasz i juz masz :D

Pewno każdy użytkownik Amigi chcaiłby, aby wyprodukowano jeszcze kilka zestawów amigowych i gier do nich.

Hmm... na klasyka...po co na nowe amigi, cos tam jest, są Quake I - III, są strategie itd... narzekać nie ma co ;)

[#5] Re: Niesamowity klimat

@wings, post #1

Ja właśnie po raz kolejny przechodzę "Wings" :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem