[#2506]
Re: Ciekawostki aukcyjne 2016
@F7sus4,
post #1
Aukcja z allegro, która rozpoczęła się 25 czerwca o godzinie 19:05, a zakończyła 3 minuty później. Z nudów wszedłem sobie popatrzeć co tam słychać w kategorii Amiga i natrafiłem na tą aukcję. Cena "Kup Teraz" 260 zł oraz licytacja bodajże od złotówki. Użytkownik niedawno założył konto na allegro, zero komentarzy - pomyślałem, jakiś oszust pewnie. W sumie co mi szkodzi, płacić od razu nie muszę, a szkoda tracić czas. Kliknąłem szybko "Kup Teraz" i czekam...przeglądarka mieli i mieli...odśwież i..."Jedna osoba licytuje ten przedmiot"

Sprawdzam maila, a tu nic, pusto. Wchodzę na aukcję jeszcze raz, odśwież..."Szukana oferta jest nieaktualna"

Za chwilę dźwięk poczty i..."Kupiłem przedmiot przez Kup Teraz"

Dzwonię do gościa, robię wywiad co i jak, czy Amiga faktycznie istnieje, czy to nie żarty i czy wyśle za pobraniem ewentualnie czy mogę przyjechać po sprzęt, jak się okazało do Wawy. Ostatecznie stwierdziłem, że szkoda monitora i całej reszty, więc wysyłka kurierska nie ma sensu. Facet powiedział, że planuje przyjechać do rodziny na urlop pod koniec lipca to weźmie Amigę do Opola. Elegancko, tylko czy do tej pory nikt inny mi tego sprzętu nie sprzątnie? W sumie to aukcja trwała tylko 3 minuty, pewnie nikt jej nie dostrzegł. A może koleś zobaczy po ile chodzi Amiga i da sobie ze mną spokój? Jak się okazało dostał on na dniach kilka telefonów z pytaniem czy dalej ma sprzęt i że dostanie za niego lepszą kasę. Jak myślicie, jak sprawa się zakończyła? Resztę historii napiszę w dniu jutrzejszym. Dobranoc