kategoria: A1200
[#31] Re: Problem z cf 512mb pcmcia A1200 brak ikony

@Aleks89, post #30

Spróbuj z inną kartą.Koniecznie!
[#32] Re: Problem z cf 512mb pcmcia A1200 brak ikony

@Aleks89, post #30

Próbowałeś zrobić jak Ci mówiłem przez telefon?
[#33] Re: Problem z cf 512mb pcmcia A1200 brak ikony

@Aleks89, post #30

Dyskietka ktora Cii podeslalem "zobaczyla karte CF?
[#34] Re: Problem z cf 512mb pcmcia A1200 brak ikony

@Norbert, post #33

próbowałem z inna karta i guzik teraz musze sobie przypomniec jak się nagrywało dyskietkę kablem z PC na amidze ale juz jest problem z transwarplongiem którego nie moge znalesc po zmianie systemu plików
[#35] Re: Problem z cf 512mb pcmcia A1200 brak ikony

@Aleks89, post #34

PROBLEM ROZSZYFROWAŁ mój przyjaciel i zarazem amigowiec z PPA Pascal z Wałbrzychaszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiech
Problem polegał na tym że albo źle rozpakował się FAT95 albo był się źle przekopiował
Po ponownym przekopiowaniu fata problem ustąpił
Co ciekawsze obydwie karty compact flash są kompatybilne z PCMCIA 1200 OK
1) 512 KINGSTON
http://allegro.pl/karta-pamieci-compact-flash-cf-512mb-kingston-i5870051749.html
2) 4GB SAN DISK
SREDBRY
[#36] Re: Problem z cf 512mb pcmcia A1200 brak ikony

@Aleks89, post #1

Problem, widzę, że rozwiązany, natomiast spotkałem się z podobnym zachowaniem CF0: (czyli po włożeniu do portu, system nie chciał go widzieć). W moim przyadku, pomagało ręczne wywoływanie ścieżki CF0: (choćby i komendą CD) z Shella lub w dowolnym batchu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem