kategoria: A1200
[#1] Indivision AGA jakie odświeżanie ?
Walczę z Indi i chcę sobie ustawić żeby pięknie wszystko płynnie latało na monitorze CRT, udało mi się ustawić V-Freq na 100.055 ale nadal nie jest płynnie :/
Ktoś gdzieś pisał że Pal w ami ma niecałe 50Hz, jak ktoś wie jaka to wartość to proszę napisać może jak by się udało ustawić taką wartość X2 było by płynnie.

jeszcze interesuje mnie ta opcja w prefsach od indi, jest tam coś takiego jak "V-Sync" i są 2 opcje, off i to amiga, co to jest ? :)
[#2] Re: Indivision AGA jakie odświeżanie ?

@QUAD, post #1

Opcja V-sync,to chyba ustawieni synchronizacji pionowej,czyli opcja "to amiga" powinna przyjmować wartość taką,jak w oryginalnym trybie. Sprawdż pocztę Quad.
[#3] Re: Indivision AGA jakie odświeżanie ?

@Grisza, post #2

V-Sync z tego co przeczytałem w instrukcji do prefsów Indivision nie jest jeszcze zaimplementowane.

@QUAD

Jaki to monitor?

Ostatnia aktualizacja: 03.01.2016 12:00:14 przez Hexmage960
[#4] Re: Indivision AGA jakie odświeżanie ?

@Grisza, post #2

Grisza: sprawdziłem i niestety jakoś te Twoje configi u mnie nie banglają :)
obraz mam fajnie ustawiony na caly ekran i wszystko by było super gdyby nie to że jak jest scroll to od góry ekranu widać jak linię, która się powoli przesuwa w dół i w tym momencie jest przeskok :/

Hexmage960: monitor to EIZO FlexScan 57S (chyba) jest fajny na Trinitronie
[#5] Re: Indivision AGA jakie odświeżanie ?

@QUAD, post #4

Obraz z Indivision nigdy nie bedzie plynny

Ostatnia aktualizacja: 04.01.2016 07:27:14 przez pabloz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem