[#1] Openpci, ArakAttack i funkcjonalność.
Mam pytanie odnośnie współistnienia w systemie pakietów od Elboxu i tych "wolnych" jednocześnie. Jestem w posiadaniu kontrolera USB z tym samym chipsetem co Spider i zanim będę próbował kombinować z programatorem, żeby zmieniać id, chciałbym się popytać czy ktoś coś?
[#2] Re: Openpci, ArakAttack i funkcjonalność.

@adamlnowak, post #1

poprzez openpci dostaniesz się do mostka pci mediatora (np. mój PciTool czyta dane z mediatora właśnie poprzez openpci). natomiast czy i jakie sterowniki z tego korzystają - to już insza inszość... w każdym bądź razie szukaj wersji najnowszej (2.1 chyba to było)
[#3] Re: Openpci, ArakAttack i funkcjonalność.

@adamlnowak, post #1

Sprawdzałem na kontrolerze z chipsetem NEC jak w spiderze, jak i na kontrolerze USB 1.1 z chipem OPTi (wspieranym przez arakattack). O ile oba kontrolery są widoczne w tridencie, o tyle nie da sie ich uruchomić. Nie wiem czemu.

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2016 12:11:12 przez alt_
[#4] Re: Openpci, ArakAttack i funkcjonalność.

@alt_, post #3

Dlatego pytam bo jedyną opcją żeby zrobić sobie Spidera własnej roboty jest przeprogramowanie eepromu na karcie z tego co mi wiadomo. Zresztą zwróćcie uwagę jak różne są Spidery. Było nawet kiedyś, że ktoś sprzedawał działające karty po przeprogramowaniu. Będę grzebał dalej w temacie sterowników, bo wolałbym to jakoś załatwić od strony softu. Może coś się uda.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem