@Davka,
post #1
Ad. 2. Przy tak małym dysku raczej nie będziesz bawił się w obróbkę wielkich plików dźwiękowych a do zastosowań typowych (gry, grafika, modułki itd.) FFS w zupełności wystarcza. Poza tym, jak piszesz, masz PC z WinUAE - gdybyś chciał kiedyś podłączyć do niego swój amigowy dysk to z FFS będzie to o wiele łatwiejsze :)
Ad. 5. ...tyle co wiem że to przejmuje obsługe multitaskingu... dokładnie - jest to program, który ma usprawnić pracę Amigi poprzez uniemożliwienie "procesożernym" programom zajęcie całego czasu procesora, czyli pomimo tego, że np. pakujesz coś LZX-em możesz normalnie pracować w CEDzie bez zacięć. Brzmi świetnie, niestety przy takiej konfiguracji jak Twoja jest to sztuka dla sztuki - nie zauważysz właściwie żadnej poprawy - mam podobny konfig (A1200 3.0 8MB FAST) i nie zauważyłem poprawy działania po instalacji. W naszym przypadku lepszym rozwiązaniem jest aktywacja opcji SetQuantum w MCP. SetQuantum odpowiada za ilość czasu procesora, jaką ma do dyspozycji program, zanim system przełączy się na program następny. Nie potrafię tego lepiej wytłumaczyć - w każdym razie domyślną wartością dla naszych Ami jest 4 a jeżeli chcesz przyspieszyć tępo przełączania się między programami działającymi w multitaskingu to musisz tę wartość obniżyć. Ja mam ustawioną wartość SetQuantum na 3. Efekt jest lepszy niż z Executive i oszczędzasz na pamięci.
Ostatnia modyfikacja: 05.09.06 20:11