kategoria: A1200
[#1] Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal
Dzień Dobry
Witajcie
Dawno nie przenosiłem danych z PC przez kabel DB 25 DB 9 do przenoszenia danych używawam ADF z którym nigdy nie miałem żadnych problemów
Jednak czas zrobił swoje i albo człowiek pozapominał
Przenosze dane zgodnie szkółką na stronie PPA
http://www.ppa.pl/programy/amiga-pc-przenoszenie-danych-2.html
Mój problem polega na tym że jak daje SEND i zmieniam na ALL FILES to nie wyświetla mi się TRANSWARPLONG nie ma go w folderze w którym był rozpakowany program
tutaj poadaje treść instrukcji

W programie "ADF Sender Terminal" naciskamy "Send". Zmieniamy "Pliki typu:" na "All files (*.*)" i wybieramy "transwarplong" z folderu, gdzie rozpakowaliśmy archiwum "prepared.zip". Program automatycznie rozpocznie transmisję.

Ja juz niewiem albo człowiek zgłupiał na stare lata albo pozapominał
prosze o pomoc
pozdrawiam
[wyróżniony] [#2] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@Aleks89, post #1

link

Ściągnij to archiwum, rozpakuj do jakiegoś katalogu i tam masz potrzebne pliki.
[#3] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@janekdrukarz, post #2

bardzo dziekuje za pomoc
[#4] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@Aleks89, post #3

udało mi sie przesłać transwarpa wszystko pieknie wyskakuje break jade dalej
jak dale sformatowaną dyskietkę do amigi i naciskam enter wyskakuje mi komunikat

file is not executable
ja juz niewiem co tu jest grane
[#5] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@Aleks89, post #4

okazało się że adf center termianl ni ebardzo chce wspołpracować z workbenchem 3. 0 bardziej mile widziany jest workbench 1,3
Niewiem dlaczego tak jest ale po wpianiu drugiej komendy włożeniu czystej sformatowanej dyskietki wysyakuje mi w ADF od razu 84% a przeciez powinno zaczać się od 1 % nagrywanie
[#6] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@Aleks89, post #5

Nie chodzi o Workbench1.3 tylko komende TYPE z tej wersji systemu.
Opisane jest do w dokumentacji
[#7] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@Norbert, post #6

karta sieciowa rozwiazuje wszystkie kłopoty z przenoszeniem danych i ich pozyskiwaniem i ten sposób polecam
[#8] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@Adamza, post #7

Też używam sieciówki i bardzo sobie chwalę to rozwiązanie.
[#9] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@Krashan, post #8

AMFTP na ami na PC Home ftp server zwykly darmowy i mam w laptopie na pulpicie katalog"chmura" z którego targam co tam wsadze jak i wysylam do niego co mi na ami zbedne
[#10] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@Adamza, post #9

można tez z serwerami amigowymi się laczyc a one wypchane softem można ze stron sciagac ibrowsem ,wogole inaczej to masochizm.
[#11] Re: Problem z przeniesieniem danych z PC na A1200 ADF center terminal

@Adamza, post #10

brzmi naprawde ciekawie
a czy sa jakies samouczki?
nierozumiem dlaczego czasami podczas przesyłania danych ADF zamiast 1% od razu pokazuje 84%
co ciekawsze proces ten nawet na worbenchu 1,3 powinnien rozpoczac sie automatycznie
a jakoś nie chce
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem