[#1] WolnyCD
Witam!

Otóż mam w A1200 COMBO QSI 241 (Quanta Storage). WolnyCD działa na napęd w taki sposób, że spowalnia go elegancko od momentu zapodania komendy do chwili wymiany płyty. Po wymianie płyty napęd ponownie wchodzi w nadprzestrzeń, rzucając biurkiem i powodując drgania groźne dla konstrukcji budynku, w którym stoi Amiga. Jak zadziałać z WolnyCD, aby napęd był spowolniony permanentnie, już od pierwszej chwili, dzień po dniu i aż po same końce?

W miarę możliwości prosiłbym o łopatologiczną solucję. ;)

Pozdrawiam, jak zawsze z góry dziękuję. :)
[#2] Re: WolnyCD

@Daclaw, post #1

A probowales program WolnyCD_CX?
[#3] Re: WolnyCD

@Daclaw, post #1

Warto czasem zajrzeć do dokumentacji programu, tym bardziej że jest po polsku, więc nie można się wykręcać nieznajomością języka - tam wszystko jest napisane.

Można użyć np. ToolType "update" i podać co ile sekund program ma ponownie wysyłać komendę do CD o zwolnienie prędkości.
Lub użyć wspomnianej wyżej wesji CX.

[#4] Re: WolnyCD

@Daclaw, post #1

W miarę możliwości prosiłbym o łopatologiczną solucję.

RTFM! chyba wystarczy.
[#5] Re: WolnyCD

@Norbert, post #2

Próbowałem. Nic mi nie wyszło. :(
[#6] Re: WolnyCD

@Daclaw, post #5

Jaką wartość podałeś przy parametrze SPEED (mowa o WolnyCD_CX)?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem