kategoria: A1200
[#1] Błędy przy ściąganiu plików przez ftp...
Mam taki problem - bardzo często pliki które przesyłam miedzy pc a moją a1200 za pośrednictwem ftp (serwerem jest oczywiście pc, ami i pc są wpięte do jednego rutera) przesyłają sie z błędami - choć klient ftp nie pokazuje kłopotów z przesyłem. Pliki najczęściej mają nieznacznie mniejszą "objętość" (o kilkanaście bajtów). Używam pilpboxa 0.6 stosu miami dx i amiftp oraz miamiftp. Pliki "ściągane" z sieci przez ibrowse nie zawierają błędów. Co robie nie tak ?

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2016 21:10:04 przez sunater
[#2] Re: Błędy przy ściąganiu plików przez ftp...

@sunater, post #1

Ja osobiście nie używam żadnych ftp na amidze a pliki ściągam przeglądarką przeważnie iBrowse.
Oczywiście Ftp postawione na PC - jakiś homeftp
Nigdy nie zaznałem błędów.
Może warto tak spróbować
[wyróżniony] [#3] Re: Błędy przy ściąganiu plików przez ftp...

@sunater, post #1

A próbowałeś ściągać do Ram-u pliki z FTP? Może coś nie tak z systemem plików.
[#4] Re: Błędy przy ściąganiu plików przez ftp...

@Sir_Lucas, post #3

bezpośrednio do ram-dysku ?
[#5] Re: Błędy przy ściąganiu plików przez ftp...

@sunater, post #4

Tak, bezpośrednio do Ram disku.
[#6] Re: Błędy przy ściąganiu plików przez ftp...

@Sir_Lucas, post #5

O.o - masz racje - jak ściągam do ram-disku to błędów nie ma... Dzięki wielkie - musze chyba zaktualizować/zmienić system plików :)
[#7] Re: Błędy przy ściąganiu plików przez ftp...

@sunater, post #6

Polecam PFS albo przynajmniej SFS.
[#8] Re: Błędy przy ściąganiu plików przez ftp...

@Sir_Lucas, post #7

Jest jeszcze opcja uszkodzonej tasiemki sygnałowej do dysku - warto to sprawdzić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem