kategoria: A1200
[#31] Re: A1200 Workbench 3.1

@sunater, post #30

tak mam na gmailu i potrzebuje konkretne info jaka wersja z kad zaciagnac co do tego zainstalować i sprawdzony temat grzebać może to może tamto już z tym nie będę bo mnie wqr...
[#32] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #31

yam działa wersia devs 10 najnowsza ze strony yam.ch problemem było to ze miałem zainstalowane amissl 3 a nie miałem 1 i 2 i to walilo wszystko yam działa poza tym ze wywala 50 bledow ze czegos tam nie może wgrac na początku ale to już luzik wszystkie mcc wlasciwe wersje sa yam odbiera i działa jak ktoś może to niech napisze co tam zrobić żeby tych errorow nie wywalal stadami na starcie
[#33] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #32

wie ktoś jak w 3.1 zrobić żeby yam się wgrywał bez bledu datatypes z ikonkami albo wywalić te ikonki ....wgrywalem jpeg-DT nic nie daje zmieniłem picture.datatypes .i dalej lipa w multiview tez nie widzi tego..ktoś ma temat przerobiony?
[#34] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #33

w yamie w ustawieniach w zakładce look dalem na empty i bledy po wgraniu config znikają zostaje się już tylko jeden blad jakas ikonka wgrac się chce zanim zaczyna się config wgrywać ktoś ma pomysl jak się tego pozbyć albo która to ikonka i ja sobie do ilbm przekonwertuje
[#35] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #34

mam już wszystko zrobione i jeden kłopot tj. caly system internetu działa super jeśli wgrana jest biblioteka bsdsocked.librerary za to nie działa whdload(guru reset i lipa) a jak wywale bsdsocked to whdload działa a nie działa internet czy ktoś wie jak to rozwiazac?
[#36] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #35

Bsdsocked.library tworzy sie dynamicznie jesli uruchomi sie stos tcp/ip.
Nie możesz jej mieć w libs.

Nie czyta się dokumentacji

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2016 03:41:46 przez Norbert
[#37] Re: A1200 Workbench 3.1

@Norbert, post #36

to gdzie ja mam mieć żeby i to i to dzialalo?
[#38] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #37

dobra już wiem ze ma jej nie być nigdzie ....wywalilo się cos wczoraj jeszcze nie wiem czemu i miami przestal ja tworzyć nie wiem czemu wgrałem fizyczny plik do libs i int ruszyl z kopyta ale whdload nie dzialalo dziś ja wywaliłem i miami znowy ja tworzy i whdload działa nie wiem czemu tak się dzieje ale to już się syplo bez większej przyczyny drugi raz może cos zle zamykam przez przypadek ...w każdym razie miałem wrazenie ze ten plik to odblokowuje
[#39] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #38

whdload najnowszy kożysta ze stosu tcp/ip więc zapewne dlatego...
[#40] Re: A1200 Workbench 3.1

@sunater, post #39

znaczy ze sa jakies gry whdload w które na sieci można zagrac?
[#41] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #40

[#42] Re: A1200 Workbench 3.1

@Norbert, post #41

[#43] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #42

?

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2016 15:54:09 przez Adamza
[#44] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #43

cos mi nie idzie chciałem zamiescic obrazek ale cos nie mogę ..w każdym razie co do yama, nie szło mi cos z tymi ikonkami kolorowymi jpeg cos z datatypes może datatypes jpeg nie będzie dzialac na 68020 bez koprocesora nie wiem ...wiedz je przelączylem w ustawieniach yam w look na empty i 99% bledow przy wgrywaniu zniknelo ,kolorowe ikonki oczywiście nie pojawiają się (nie placze z tego powodu jest szybciej) został jeden bląd ,logo które się wgrywa zanim wejdzie w config i przeskoczy na ustawienia empty ..w deluxe paint narysowałem swoja ikonke powitalna ,nagrałem z całym tlem (nie rozglądałem się gdzie mogę wyciac na amidze tlo bo calosc była za duza do moich celów)wyslalem do pc tam tam xnview wywalil mi tlo nagral ponownie w formacie dpaint wyslalem do amigi pod nazwą logo zamieniłem w yam/resources/themes/default i teraz jak się wgrywa zamiast erroru wyswietla się w okienku powitalnym moja zabawna niezgrabna ikonka :)
[#45] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #44

ikonke trzeba obciac do odpowiedniej wielkości ...jeśli nie ...error zniknie ale ikonka się nie zmieści w okienku i się nie pojawi.
[#46] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #45

jaką dokładnie nazwe ma ta ikonka ?
[#47] Re: A1200 Workbench 3.1

@sunater, post #46

logo
[#48] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #47

jakie masz datatypy - jpeg-dt ?
[#49] Re: A1200 Workbench 3.1

@sunater, post #48

wogole nie mam
w ustawieniach prog jest zakladka look tam zmieniam na ustawienia empty w nich nic nie ma wiedz nie ma bledow bo nie ma co czytac mam mnóstwo programów masz link YouTube na początku i do niczego nie potrzebuje jpeg dt wiedz w ten sposób obszedłem ten klopot
[#50] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #49

po zmianie na empty schodzi do 1 bledu a ten blad schodzi po akcji z ikonka chodzi o yam 2.10 devs do niego trzeba tam thebarmcc thebetterstringmcc i jeszcze dwa jakies zainastalowac teraz nie pamiętam jakie ale nie o tym i działa tak jak opisalem
[#51] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #50

a jak komus mało ikonka powitalna i chce yama z kolorkami na zwykłym podstawowym ilbm.datatypes to trzeba zmienić w ustawieniach w zakładce look na newicons i one ladnie się odpalają na zwyklej konfiguracji cos się tam o jedna pluje ikonke trzeba wykumac która zrobić ją jak tą powitalna i po krzyku sprawdzone na yam2.10 devs
[#52] Re: A1200 Workbench 3.1

@Adamza, post #51

na Facebook na Lidia Ka jest filmik jak wygląda moja ikonka. z tym autor programu oczywiście taki zarcik ..moja amiga to sobie wstawiam co chce"
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem