kategoria: A1200
[#1] OS 3.1 i dysk 160 gb
Witam,
W nawiązaniu do przeczytanych postów i porad dotyczących tego tematu chciałem zapytać doświadczonych przez los jakie rozwiązanie wybraliście i co możecie polecić? Przetestowałem do tej pory temat z loadmodule (miałem problem ze znikającymi partycjami i wolałbym tego uniknąć) oraz jestem trochę "naczytany" i skłaniam się trochę ku SFS, ale też nie jestem go na 100 % pewien. Proszę o pomoc - oczywiście na razie A1200 + standardowy kontroler.
[#2] Re: OS 3.1 i dysk 160 gb

@thomek, post #1

To ja się podłączę do tematu.

Jak dobiera się parametry maxtransfer i mask? Czy są one zależne od dysku czy od kontrolera?
[#3] Re: OS 3.1 i dysk 160 gb

@radekcz, post #2

Od kontrolera i sterownika.
[#4] Re: OS 3.1 i dysk 160 gb

@Krashan, post #3

Jeśli umieszczę tę linijkę w s-s na przykład po poleceniu setpatch "run >nil: LoadModule Devs:scsi.device_43.46_A600_A1200 REBOOT " oraz podmienię filesystem w hdtoolboxie, a w dalszych linijkach mam remap romu do fastu, to scsi.device zostanie to z s-s? Co będzie jak będę używał danych z dysku włączając system bez s-s z bootmenu?

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2016 11:07:14 przez thomek
[#5] Re: OS 3.1 i dysk 160 gb

@thomek, post #4

Najlepiej kupić Rom 3.1 od Cloanto jest nowy FFS i scsi.device na stałe w Romie. Jest na Al****ro.

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2016 14:57:34 przez pong777
[#6] Re: OS 3.1 i dysk 160 gb

@pong777, post #5

Rom w kościach?......a już widzę, może się skuszę, żeby uniknąć dalszych dywagacji i dylematów.

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2016 15:33:06 przez thomek

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2016 15:37:33 przez thomek
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem