[#1] Teledyski z Amigi
Hej!
Ciekawi mnie, czy są jakieś teledyski, do produkcji których była używana amiga.
Może ten?
[wyróżniony] [#2] Re: Teledyski z Amigi

@redstonecraftpl, post #1

Bardzo dobry temat, też się nad tym zastanawiałem. Na przykład nad tym:
link
[wyróżniony] [#3] Re: Teledyski z Amigi

@Wiśnia87, post #2

https://www.youtube.com/watch?v=aj13Y_H6lDo zapewne też
[#4] Re: Teledyski z Amigi

@olahughson, post #3

@#2: Hehe, klasyka. Szczerze mówiąc, to nie podejrzewałem, że to może być robione na amidze m.in przez rok wydania - 1985. Chociaż kto wie!
OlaHughson: Ctrl+L i tam wrzucaj link, a nie tak po prostu. Tegoż się kliknąć nie da
cd. filmu - Obejrzałem 1,5raza i uważam, że jest całkiem ciekawy, aczkolwiek ten typ nie jest dla mnie(nie słuchałbym takiej muzyki na codzień

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2016 19:43:22 przez redstonecraftpl
[#5] Re: Teledyski z Amigi

@redstonecraftpl, post #4

A może to link
[#6] Re: Teledyski z Amigi

To sprawdzałeś?

Gdyby Amiga miała cokolwiek wspólnego z Money for Nothing to trąbiono by o tym od 30 lat, a Benedykt Dziubałtowski już dawno zrobiłby wywiad z Markiem Knopflerem
[#7] Re: Teledyski z Amigi

W którymś klipie M. Jacksona była Amiga 400 widoczna. Ale czy była użyta bezpośrednio przy produkcji ??
[#8] Re: Teledyski z Amigi

@Jazzcat, post #6

Tą animację zrobiono na czymś co się zwie Bosch FGS-4000 CGI system oraz Quantel Paintbox.
[#9] Re: Teledyski z Amigi

TO
[#10] Re: Teledyski z Amigi

@Wiśnia87, post #2

Cyt

"Money for Nothing Powstało na stacji roboczej Bosch FGS-4000 CGI, a jego twórcami byli Gavin Blair i późniejszy współautor serialu animowanego "ReBoot", zrealizowanego w konwencji 3D, Ian Pearson. Z tego, co pamiętam, "ReBoot" było emitowane przed parunastoma laty bodajże w TVP2

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2016 07:55:34 przez pabloz
[#11] Re: Teledyski z Amigi

[#12] Re: Teledyski z Amigi

Z przymrużeniem oka ;)

link
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem