[#1] Pytanie o pliki na dyskietkach
Witam! Niedlugo wreszcie bede mial moja kochana A600 i w zwiazku z tym mam pytanie. Troche sie przerazilem, bo zawsze myslalem, ze aby miec jakas gre/program to wystarczy poszukac w necie i nagrac na syskietke i wsadzic w amige. Czy mozna tak zrobic? Np. chcialbym przykladowo jakas tam gre to sam juz nie wiem co zrobic. Mam tylko zapas dyskietek i neta. Sa gdzies jakiekolwiek pliki w formacie amigowym i da sie to jakos nagrac na dyskietki przy pomocy PC? Jak nie to sie zalamie :( Kasa w plecy na amige.
[#2] Re: Pytanie o pliki na dyskietkach

@Beton, post #1

Temat poruszany milion razy na tym forum - poszukaj, a znajdziesz odpowiedź.

[#3] Re: Pytanie o pliki na dyskietkach

@Beton, post #1

Zainteresuj się WHDLoad a juz NIGDY, zaprawde powiadam NIGDY PRZENIGDY, nie spojrzysz, ni nie bedziesz musial uzywac dyskietek! ok, racja

Wymaga HD, no i oczywiscie przydaloby sie tez kilka mega dodatkowej pamieci ;)
[#4] Re: Pytanie o pliki na dyskietkach

@Yanoosh_Shoonay_, post #3

W tym przekonaniu ja bym się tak nie zapędzał.
Jeżeli ktoś nie ma HD, ani dodatkowej pamięci to co mu da zainteresowanie się WHDLoad? A nawet jeśli ma, to WHD wcale nie jest cudownym lekarstwem na wszystkie gry!

[#5] Re: Pytanie o pliki na dyskietkach

@Beton, post #1

Nie nagrasz amigowej dyskietki na PC.
Musisz albo przesłać kabelkiem szeregowym null-modem albo za pomocą dyskietki PeCetowej przenieść plik ADF na Ami i tam nagrać specjalnym programikiem (z tym że plik ADF będzie miał 880kB a dyskietka PCtowa czyatana przez Ami 720kB dlatego bedziesz musial ten plik ADF podzielić na części za pomocą np Total Commandera i potem połaczyć je na Ami komendą JOIN).

[#6] Re: Pytanie o pliki na dyskietkach

@Beton, post #1

Na początek FAQ:

1. 1
2. 2
[#7] Re: Pytanie o pliki na dyskietkach

@Yanoosh_Shoonay_, post #3

Yanoosh_Shoonay_ napisał(a):

> Wymaga HD, no i oczywiscie przydaloby sie tez kilka mega
> dodatkowej pamieci ;)

I zarejestrowana wersja też by się przydała nie?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem