[#1] Radiator/ekran w Amidze 600
Mam takie pytanko. Czy w Amidze 600 znajduje sie nad plytą główną metalowy ekran/radiator jak ma to miejsce np. w A500? Bo jak ja zajrzalem do swojej ami600 to od razu widze plyte glowną.

[#2] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Piotrek28, post #1

Pewnie kiedyś był. W rzeczywistości mało kto obecnie ma taki ekran w swoim komputerze. W Amigach przeszkadzał on w umeszczeniu HD wewnątrz, obudowy tower same w sobie sa ekranem.

[#3] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Piotrek28, post #1

Moja (kupiona w sklepie, jako nowa) nie miała tego ekranu.
[#4] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Prince, post #2

2.5" hdd na sankach bez problemu da sie zamontowac nad ekranem w a600 czy 1200
[#5] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Piotrek28, post #1

Początkowo A600 miały ekran. Potem, w ramach cięcia kosztów, zrezygnowano z jego górnej części.
[#6] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Daclaw, post #5

skad ta informacja?
[#7] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Daclaw, post #5

Czyli wychodzi na to, że trafiła mi sie się wersja budżetowa.

[#8] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Valwit, post #6

To jedyne logiczne wytłumaczenie faktu, że A600 z końca produkcji nie miały górnego ekranu.
[#9] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Prince, post #2

ja też jak kupiłem swoją też go nie miałem

[#10] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Daclaw, post #8

a widziales nowki czy uzywane? bo moje a600 mialy ekran. i w zasadzie maja do dzis. kupe czasu mozna bylo tez kupic w vesalii ekrany do a600
[#11] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Valwit, post #10

Nówki. Tzn. nieotwierane, z plombami. Serwisant, który swego czasu naprawiał Amigi ( a też nie protestuje, jeśli obecnie się mu jakąś przyniesie do naprawy), potwierdził zresztą brak ekranu w nowszych seriach.
[#12] Re: Radiator/ekran w Amidze 600

@Daclaw, post #11

zalosne w sumie. 3 pie* grosze za kawalek blachy im zal :-/
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem