kategoria: A1200
[#1] Pytanie o rewizje płyty
Mam takie pytanie czy wiadomo na których płytach montowano pełne wersje procesora a na których 68EC020?
Mam dwie amigi 1200 i na jednej jest niestety 68EC020 na drugiej jeszcze nie wiem ale rozumiem że rozbudowa jej o mocna kartę turbo nie wchodzi w grę bo więcej jak 10 MB pamięci działać nie będzie?
[#2] Re: Pytanie o rewizje płyty

@kataklysm, post #1

Zawsze było 68EC020, niezależnie od rewizji plyty
[#3] Re: Pytanie o rewizje płyty

@kataklysm, post #1

rozumiem że rozbudowa jej o mocna kartę turbo nie wchodzi w grę bo więcej jak 10 MB pamięci działać nie będzie

Każda mocna karta turbo ma swój procesor, który obsługuje pamięć 32-bitowo. Ograniczenie do 10 MB nie obowiązuje. Nawet ACA1221, którą trudno nazwać mocną, ma do 64 MB RAM.
[#4] Re: Pytanie o rewizje płyty

@kataklysm, post #1

Ale przecież karta turbo zastępuje procesor. To, że jest EC nie ma znaczenia. Wkładasz Blizzard 1260 z prockiem 68060 i obsługujesz tyle pamięci, że odpalisz nawet współczesnego Linuksa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem