[#1] Dodruk papierowego PPA?
Jako, że na ostatnim AmiResET obiecałem publicznie, że jeszcze kiedyś powrócę do tematu wydruku archiwaliów Polskiego Pisma Amigowego - niniejszym to czynię. Czy znajdzie się na tylu chętnych żeby odgrzewać ten kotlet? Wszystko zależy od Was.

A przy okazji - podczas rutynowego opróżniania pudła z elektrośmieciami znalazłem jeszcze dwa "funkiel nówki" numery PPA#13 (3/2014), które myślałem że zgubiłem w odmętach dziejów. Jakby ktoś coś to dajcie mi znać.

Dodruk to duża sprawa jest, potrzeba naprawdę sporo chętnych, żeby cenowo wyszło to porównywalnie do kupna nowych. Ale! Można na ten przykład wydrukować sobie komplet w jakości ostatniego numeru (czyli na kredówce - taka wersja premium :) ). To jak będzie?

Oczywiście - tradycyjnie już - pokrywamy/pokrywacie jedynie koszty wydruku i wysyłki. Nie zamierzam zarabiać na tej akcji i jak zwykle - udostępniam fakturę na finalny produkt (o ile oczywiście do czegokolwiek dojdzie).
[#2] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #1

Jestem chętny. Być może nawet na wszystkie numery (oprócz ostatniego) w jakości premium. Zależy ile będzie kosztował numer.
[#3] Re: Dodruk papierowego PPA?

@void, post #2

Też bym wziął komplet.
[#4] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #1

Ile toto by kosztowało? Zastanowiłbym się nad paroma numerami, jeżeli cena nie byłaby zbyt wysoka
[#5] Re: Dodruk papierowego PPA?

@redstonecraftpl, post #4

Wszystko zależy od ilości chętnych. Przy kilkudziesięciu numerach (i jeśli nadal uda się przekonać obsługę drukarni, że po kilka sztuk z każdego egzemplarza to tak naprawdę jeden projekt jest :) ) cena dochodzi do ok. 20 zł za egzemplarz. Jeśli będzie więcej - może jeszcze zejdziemy. Ale tak naprawdę szczegółów nie jestem Wam w stanie podać dopóki nie dowiemy się mniej-więcej ile tego będzie.

EDIT:

Ostatnim razem, przy wydruku 89 sztuk wyszło około 16 zł za numer (bez wysyłki). Oto paragon (wklejam tutaj, żebyście nie musieli szukać w starym wątku):

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2016 21:46:23 przez recedent
[#6] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #5

Ja bym się skusił na pierwsze numery od 1-3 po jednej sztuce jak by można .
A tak w ogóle to bym chętnie zakupił jeden całkiem nowy egzemplarz , chyba raz w roku można wydać jeden numer ?
[#7] Re: Dodruk papierowego PPA?

@Jacol, post #6

chyba raz w roku można wydać jeden numer ?

No to się zacznie

[#8] Re: Dodruk papierowego PPA?

@Jacol, post #6

Ta, da się, ale będziesz musiał wybulić 1434.00 ;)

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2016 23:22:07 przez Duracel
[#9] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #5

Ja też chętnie wziąłbym komplet (1-14) w jakości premium. Oczywiście przy założeniu, że cena per sztuka nie przekroczy 18 zł.
[#10] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #1

Ja komplet na kredzie. Jestem pewny na 100%.
[#11] Re: Dodruk papierowego PPA?

@Hellena, post #10

No to podsumujmy:

void - 13 sztuk, _arti - 13 sztuk, Jacol - 3 sztuki, hsimpson - 14 sztuk, Hellena - 14 sztuk. Razem daje nam to 57 numerów. Jak na razie za mało, żeby odpalać drukarnię, ale całkiem nieźle. Jeszcze jest ktoś chętny?
[#12] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #11

Wziąłbym numery 1-10 i 12, czyli w sumie 11 egzemplarzy. Rzucę tematem tu i ówdzie, może ktoś jeszcze się podłączy.
[#13] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #11

jak długa planujesz zbiórkę, byłbym chętny na komplet ale póki co inne wydatki są ważniejsze
[#14] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #1

Ja bym musiał sprawdzić, co mam, mam ponad połowę.

Na pewno ostatni nr, może być x2.
[#15] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #1

komplet w kredzie
[#16] Re: Dodruk papierowego PPA?

@BlackTiger, post #13

Będę zbierał tak długo, aż się nie uda :) Ale jestem dobrej myśli, bo widzę że jest trochę chętnych.
[#17] Re: Dodruk papierowego PPA?

@recedent, post #11

Ja bym zamówił komplet, na papierze kredowym.

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2016 11:14:19 przez madman15
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem