kategoria: A1200
[#1] pamięć chip a dużo podkatalogów
takie małe pytanie ode mnie

Jak otwieram katalog w którym jest masa podkatalogów (np. 100) pod wb.3.1 z karty CF jako dysk to zabiera mi całą pamięć chip tj. 2 mb a z fasta nie bierze nic (aca 1221)....no i zwiecha

Pod dopusem tego nie ma i można śmiało wchodzić w dowolne podkatalogi w danym katalogu.

Ktoś się orientuje gdzie to przestawić żeby najpierw brało z fast a nie z chip?
[#2] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Cadderlik, post #1

A czy w ogóle to jest możliwe ?
[#3] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Cadderlik, post #1

Fblit powinien pomóc link U mnie działa - choć całego chipramu mi chyba nigdy nie zżarło... Dopus troche naczej korzysta z pamięci chip niż system dlatego dziala

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2016 10:27:09 przez sunater
[#4] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Cadderlik, post #1

Dlaczego trzymasz 100 katalogów w jednym miejscu? Przecież i tak ciężko poruszać się w tym z poziomu Workbencha. Jeśli chcesz rozwiązać problem podziel dysk na podkatalogi tak, by w jednym było max. 10. Zyskasz CHIP, wygodę pracy itd. To jest moja opinia.
[#5] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Hexmage960, post #4

podejrzewam że chodzi o kolekcje gier pod whdload :) lub kolekcje dem jak u mnie :) ja mam katalogi "alfabetyczne" by ułatwić sobie życie...
[#6] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@sunater, post #5

No właśnie!
Ja bym to podzielił tak:
W katalogu głównym zrobić: A-D, E-H, I-L, M-P ...
W katalogu A-D: A, B, C, D.
W katalogu A: gry pod nazwą A, np. Alien Breed

Zawsze to lepiej niż trzymać 100 katalogów w jednym katalogu.

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2016 10:26:35 przez Hexmage960
[#7] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Cadderlik, post #1

Zaoraj WB i używaj DOpusa :).
[#8] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Korni, post #7

Zwłaszcza, że Magellan jest już darmowy - nie trzeba licencji.
[#9] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Cadderlik, post #1

Może któryś plik jest uszkodzony, bo Workbench nigdy nie odda pamięci CHIP do końca tak, żeby się zawiesił. Jak braknie mu pamięci na pokazanie zawartości katalogu, to wyświetla odpowiedni komunikat, a nie zawiesza się.
[#10] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Korni, post #7

Chyba też tak zrobię, bo pomimo tego że mam kartę graficzną, Workbench przy otwieraniu katalogów potrafi mi zjeść cały Chip.
[#11] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@flops, post #10

Chyba też tak zrobię, bo pomimo tego że mam kartę graficzną, Workbench przy otwieraniu katalogów potrafi mi zjeść cały Chip.

Z GFX na pokładzie powinieneś mieć niemal całą, nieruszona pamięć CHIP-> Niepoprawna konfiguracja ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2016 11:37:07 przez BULI
[#12] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@sunater, post #3

dzięki wypróbuję
[#13] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@sunater, post #3

Dopus troche naczej korzysta z pamięci chip niż system dlatego dziala

Słowo klucz to ikonki. DOPus robi tylko listę plików/katalogów, WB do każdego pliku/katalogu dodaje ikonę. Zajmują one po kilka kB, ale "grosz do grosza...".

FBlit zdecydowanie pomoże, był nawet już o tym podobny temat
[#14] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Hexmage960, post #6

Ja nie miałem z tym nigdy problemów

z FBlit możesz tych katalogów mieć nawet więcej niż 100 OK
[#15] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Cadderlik, post #1

Nowy icon.library z IconsToFastMem.
[#16] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@Tomski, post #8

Nawet gdyby nie byl, lub tez ktos nie ma fastu na magellana to sa tez inne opcje do wyboru.
[#17] Re: pamięć chip a dużo podkatalogów

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #15

Nowy icon.library wymiata! Wlasnie zainstalowalem. Na 060/80MHz AGA po prostu fruwa.

Ze starym icon.library po wczytaniu WB mialem 1.726 MB wolnego CHIP, teraz mam 1.783 MB. A co do podkatalogow to CHIPu zezre tylko do 1.520 MB, a pozniej juz lyka tylko z FASTu. Mozna nawet otworzyc 100 katalogow i caly czas zostaje 1.520 MB CHIPu. OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem