[#1] Projektor jako scandoubler?
Ostatnio wpadł mi do głowy ciekawy pomysł. Większość projektorów posiada wejścia VGA jak i composite. Większość posiada również VGA output. Pytanie - czy mógłbym podłączyć amige pod projektor, a z projektora kabelek do monitora? Czy to będzie działać?
[#2] Re: Projektor jako scandoubler?

@redstonecraftpl, post #1

Obawiam się, że VGA output jest tylko do wyprowadzenia sygnału VGA z wejścia VGA i jak podłączysz coś przez SVideo czy Composite to na wyjściu VGA nic nie będzie.
[#3] Re: Projektor jako scandoubler?

@Jenot, post #2

Tak - dokładnie w projektorach gniazda podpisane jako out służą tylko do przekazania obrazu do monitora z komputera np. stacjonarnego, który ma tylko jedno złącze VGA. Czyli jest to złącze przelotowe jednym słowem. Projektor tego obrazu nie przerabia na inny.
[#4] Re: Projektor jako scandoubler?

@Jenot, post #2

To inny pomysł
DVD oprocz scart maja wyjście HDMI, czasami VGA.

Ciekawy jestem czy byłyby możliwość podpięcia sygnału z Amigi do elektroniki DVD w taki sposób , aby uzyskać obraz HDMI czy VGA?
[#5] Re: Projektor jako scandoubler?

@Norbert, post #4

Ale to są wyjścia, nie wejścia. Obawiam się, że nic z tego.
[#6] Re: Projektor jako scandoubler?

@Norbert, post #4

Może by się dało, napisz może w tej sprawie do olo11111 on by może coś takiego zrobił tylko pewnie musiał byś zapłacić ekstra.

A co masz w ogóle jakieś DVD na zbyciu czy coś... bo Amige pewnie masz? To spróbuj się z nim skontaktować to może by Ci coś poskładał. ok, racja
[#7] Re: Projektor jako scandoubler?

@Jenot, post #5

Ja wiem że to wyjścia.
Sygnały HDMI czy VGA, są tworzone przez jakiś scalak/konwerter.
Gdyby udało się do niego wpiąć RGB do jego wejścia, obraz z Amigi bylby dostepny w lepszej jakosci
[#8] Re: Projektor jako scandoubler?

@Norbert, post #7

Ten scalak to jakiś dekoder, który na wejściu pobiera strumień MPEG z DVD (a nie RGB) a na wyjściu daje RGB, HDMI czy Composite. Nie wiem gdzie się chcesz wpiąć z sygnałem z amigi. Jakimś wyjściem jest zewnętrzny tuner TV z wejściem SCART albo jakiś tani scaler SCART->DSub lub SCART->HDMI od Chińczyków, na przykład to: link. Super jakości jednak bym po tym nie oczekiwał.
[#9] Re: Projektor jako scandoubler?

@Jenot, post #8

Ciekawe czy są dostepne dokumentację takich dekoderów?
Może warto byłoby się temu przyjrzeć, a "nóż, widelec". szeroki uśmiech
[#10] Re: Projektor jako scandoubler?

@Norbert, post #9

http://www.ppa.pl/graffiti/obrazek/4105/gbs8200

Te zabawki kosztują 20€, coś takiego kopiować nie będzie się opłacać

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2016 21:44:31 przez micromars
[#11] Re: Projektor jako scandoubler?

@micromars, post #10

Coś pokombinuje. Możliwe, ze się wkurze i będe rzucał obrazem z amigi o ściane
[#12] Re: Projektor jako scandoubler?

@redstonecraftpl, post #11

Jak chcesz pograć w większym gronie w Boulder Dasha to nie ma nic lepszego niż rzut o ścianę ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem