Ostatnio wpadł mi do głowy ciekawy pomysł. Większość projektorów posiada wejścia VGA jak i composite. Większość posiada również VGA output. Pytanie - czy mógłbym podłączyć amige pod projektor, a z projektora kabelek do monitora? Czy to będzie działać?
Obawiam się, że VGA output jest tylko do wyprowadzenia sygnału VGA z wejścia VGA i jak podłączysz coś przez SVideo czy Composite to na wyjściu VGA nic nie będzie.
Tak - dokładnie w projektorach gniazda podpisane jako out służą tylko do przekazania obrazu do monitora z komputera np. stacjonarnego, który ma tylko jedno złącze VGA. Czyli jest to złącze przelotowe jednym słowem. Projektor tego obrazu nie przerabia na inny.
Ja wiem że to wyjścia.
Sygnały HDMI czy VGA, są tworzone przez jakiś scalak/konwerter.
Gdyby udało się do niego wpiąć RGB do jego wejścia, obraz z Amigi bylby dostepny w lepszej jakosci
Ten scalak to jakiś dekoder, który na wejściu pobiera strumień MPEG z DVD (a nie RGB) a na wyjściu daje RGB, HDMI czy Composite. Nie wiem gdzie się chcesz wpiąć z sygnałem z amigi. Jakimś wyjściem jest zewnętrzny tuner TV z wejściem SCART albo jakiś tani scaler SCART->DSub lub SCART->HDMI od Chińczyków, na przykład to: link. Super jakości jednak bym po tym nie oczekiwał.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.