@RaNGuN,
post #12
kupiłem Benq BL702A i szczerze mówiąc niedosyt jest dość spory
Dokładnie. Ja go na szczęście nie kupiłem, ale miałem okazję obejrzeć w akcji. Marzył mi się obraz ostry bez sprzętowego skalowania przez monitor (co z reguły skutkuje blurem) w trybach "do programowania i Workbencha". BenQ nie potrafi tego dać. Natomiast na monitorze 17" czy 19" z matrycą 1280 x 1024 Indivision pięknie pokazuje tryby 640 x 512: zarówno PAL HighRes Laced jak i DblPAL HighRes NoFilcker. Co więcej, jeżeli ktoś lubi klasyczny „pionowy” piksel, bardzo interesujący jest tryb PAL Super HighRes Laced (1280 x 512). Ale to nie koniec, Indivision bez problemu radzi sobie z trybami „pozafabrycznymi” takimi jak HighGfx (1024 x 768, ten akurat nie jest super ostry na monitorze 17" ze względu na skalowanie), HD720 (1280 x 720, można go wyświetlić na 17" z czarnymi poziomymi pasami, albo rozciągnąć w pionie), no i totalny odjazd, tryb XTREME Laced, czyli pełne 1280 x 1024. Ostry jak brzytwa, w końcu to DVI.
W temacie gier natomiast oraz dem, stworzyłem edytorem preferencji tryb DVI 640 x 512, co daje lekkiego blura, ale zachowuje dokładnie proporcje. Do tego można sobie włączyć symulację scanlines. Tryb oczywiście jest dokładnie od brzegu do brzegu, żadnych pasów. Co prawda ma odświeżanie 56 Hz, więc zwolennicy płynnego scrolla będą kwękać, ja jednak po obejrzeniu kilku dem jestem zadowolony. Indivision AGA daje bardzo dużą kontrolę nad obrazem, program konfiguracyjny może nie jest wybitnie intuicyjny, ale da się ogarnąć.
Mam zamiar zabrać zestaw na AmiParty (i może na Amigowisko), zapraszam do praktycznej degustacji

.
Ostatnia aktualizacja: 24.01.2016 18:28:39 przez Krashan