kategoria: A500
[#31] Re: Amiga 500 i internet ?

@movin, post #30

Dzięki

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2016 01:07:15 przez Rin2
[#32] Re: Amiga 500 i internet ?

@movin, post #30

.

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2016 01:06:49 przez Rin2
[#33] Re: Amiga 500 i internet ?

@Rin2, post #32

Chętnie się do Tematu dołączę

Jak zauważyłem to Temat dla nowego amigowca.

Amiga500 Plus, to System w którym znajduje się Bateria (Bomba).
Zanim zaczniesz kupować drogie części, zerknij na platynę czy jeszcze cała.

Amiga i Internet, Amiga z PPC lub 68060 CPU działa jako tako.
System A500 i Internet jest niestety nie kompatybilne, Kick 1.3 wogule nie.
To rozszerzenie tego typu, będzie jedynie zabawą z Systemem.

4MB RAM, jeżeli będzie inwestycja w ACA500 która o 50% podrożała, to i odpowiednio można inwestować w dodatkową ACA1221 z 9MB (64MB opcją).

Lub odczekać na ACA500Plus która jest bardziej kompatybilna z Rozszerzeniami i funkcjami z ACA1221 i innymi ACA12xx jak i Blizzard Turbo Kartami.

A500 i Internet, to nie można porównać z dzisiejszym PC/Mac Systemem!!!
[#34] Re: Amiga 500 i internet ?

@micromars, post #33

Pewnie zaraz zostane za to zrugany - ale popracuj nad odmianą części mowy, bo ci to średnio wychodzi.
I uprzejmie prosze o ZAPRZESTANIE DEMORALIZACJI nowych amigowców!!

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2016 20:29:10 przez redstonecraftpl
[#35] Re: Amiga 500 i internet ?

@redstonecraftpl, post #34

No i słusznie podejrzewasz... jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to lepiej nie zabieraj głosu.
Kolega mikromars słusznie poradził pytającemu, gdyż bateria w plusce stała się przyczyną niejednej śmierci tego modelu. Co więcej, po pytaniach można domyślić się, że kolega Rin2 jest niezbyt zorientowany w hardware Amigi, i może o tym nie wiedzieć. Chyba dobrze aby wiedział.
A co do polskiej fleksji, to mikromars mieszka w Niemczech (nie wiem, czy jest Niemcem, czy Polakiem), mówi po polsku znacznie lepiej niż ja po niemiecku, i chwała mu za to, bo w materii sprzętu ma sporą wiedzę. A to nie jest forum polonistyczne, tylko retroamigowe.

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2016 20:51:03 przez wali7
[#36] Re: Amiga 500 i internet ?

@wali7, post #35

A tak przy okazji. Czy wszystkie A500 plus miały cylindryczne baterie? Pamietam, że po nabyciu swojej, pierwsze co zrobiłem po otwarciu paczki to właśnie sprawdzenie baterii... i szok. Siedzi sobie pastylka bodaj 2032. O ile dobrze pamiętam gniazdo baterii wyglądało na fabryczne. Możliwe to?

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2016 20:57:32 przez movin
[#37] Re: Amiga 500 i internet ?

@redstonecraftpl, post #34

Sorry,

Formę Pisemną jak i Styl, trenuję na tym Forum.
Ostatnio 25 Lat temu zajmowałem się Językiem Polskim.

System Amiga jest Pasją, początkujących powinno się uprzedzić, zniechęcić nie da się.
[#38] Re: Amiga 500 i internet ?

@wali7, post #35

Nie ma baterii w mojej Amidze.
(Puste miejsce w pcb z napisem Battery)
[#39] Re: Amiga 500 i internet ?

@micromars, post #37

OK
[#40] Re: Amiga 500 i internet ?

@strim_, post #8

Amiga 500 ma PCMCIA
[#41] Re: Amiga 500 i internet ?

@Dorian3d, post #40

a nie jest to przypadkiem karta CF?
[#42] Re: Amiga 500 i internet ?

@wali7, post #41

tak
link
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem