kategoria: A1200
[#1] WiFi A1200 problem i zwiechy
Mam taki problem, jak odpalam amigę z kartą wifi w slocie karta działa elegancko ale jak chcę wyciągnąć i włożyć CF przez przejsciówkę to mam zwiechę.
Druga sprawa jest taka że jak karty nie mam w slocie i odpalę maszynę, pojawi się wb i wcisnę kartę to karta nie zadziała, dioda na karcie miga i karta nie łączy się z routerem, jak to można rozwiązać ?
[#2] Re: WiFi A1200 problem i zwiechy

@QUAD, post #1

1. Kiedy uruchamiasz C:WirelessManager prism2.device? W user-startup czy osobnym skryptem z WB?
2. Jakiego stosu TCP/IP używasz?

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2016 10:50:53 przez Sir_Lucas
[#3] Re: WiFi A1200 problem i zwiechy

@QUAD, post #1

Masz cardreset i cardpatch w s-s czy user-startup?
[#4] Re: WiFi A1200 problem i zwiechy

@Sir_Lucas, post #2

wirelessmanager w user startup, stop to roadshow
[#5] Re: WiFi A1200 problem i zwiechy

@Norbert, post #3

nie mam aktualnie tych łatek, mam amige z escomu i custom kicka 3,9, jak amigę startuję z oryginalnego kicka 3.1 to przy wkładaniu lub wyciąganiu karty CF do PCMCIA mam reset, na zmapowanym kicku tego nie ma więc myślałem że jest jakoś już połatany
[#6] Re: WiFi A1200 problem i zwiechy

@QUAD, post #4

Postaw średnik ";" przed wirelessmanager w u-s.
Potem ręcznie możesz wprowadzasz tą komendę z CLI jeśli potrzebujesz netu.
Połączy się z routerem, a następnie dopiero stos TCP/IP.
Warto dodać sobie Cardpatch i CardReset do S-s.

C:CardReset TICKS 50
C:CardPatch
[#7] Re: WiFi A1200 problem i zwiechy

@Sir_Lucas, post #6

Dzięki, już tak zrobiłem i ogólnie wszystko działa jak należy, muszę tylko jeszcze troszkę potestować :)
Dzięki wszystkim za szybkość reakcji
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem