[#7]
Re: SAGA WB 1080p Apollo Core Vampire V2
@Hexmage960,
post #3
Podzielam Twoją opinię.
Każdy zdaje sobie sprawę iż Amiga jest nadal "rozwijana" (tylko jej herbicydy szkodzą!)
Właściciele NeoAmig zjedli by każdy projekt na śniadanie, to działają właśnie takie siły. Siły które popchały Amigę w ślepy zaułek. Gonienie architektury PC ze slotami, wielkimi płytami głównymi, itp. nie ma już sensu.
Dlatego NatAmi napotkała wielki opór. Bo na 100% wiadomo iż amigowcy czekają na rozwój Amigi 68k (ja na pewno) ! Nie wierzę że z NatAmi niewyszło bo technicznie coś niedomagała. Chodziło tylko i wyłącznie o problemy prawne (kickstart itp.)
Teraz na odrębnej płytce wpinanej do Amigi można zapodać co się podoba (tak jak przewidziałem).
Sama Amiga ma tak elastyczny system że bez problemu przełączy się między starym sprzętem a nowym który będzie na karcie.
Co to za problem że będą dwie karty graficzne które będą idealnie współgrać. Same zalety.
Zresztą ja znam tylko jeden komputer który używa jednocześnie dwóch różnych procesorów w swoim systemie.
Obserwując szybkość działania Vampire, nasuwa się wniosek co będzie kiedy się zastosuje FPGA 2GHz. Stare programy nabiorą nowego znaczenia....

Czekam na wersję do Amigi 1200
@Jenot
Ale masz coś takiego - Mist
Niestety Mistem to mało kto się podniecił.
Ludzie nie czekają na implementację Amigi 500/1200 w FPGA w konfigu golasa.
Ludzie czekają na FPGA 500MHz-2GHz z nowymi ficzerami. 68k MUSI odżyć !!!
Ostatnia aktualizacja: 30.01.2016 17:09:10 przez Voyox