[#1] Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD
Mam tak: A600 .299 ROM i kabel 2,5' -> 2x3,5' . Potrzebuję obrazu dyskietki startowej by pokazać HD na tym kablu albo HD i CD-Rom.... Ma ktoś coś takiego albo opisze jak zrobić?
[#2] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@xtro, post #1

Warto przede wszystkim wymienić ROM na nowszy w wersji CLOANTO widzący większe dyski niż 4 GB. Na Twoim ROMie będzie problem z obsługą dysków większych niż 20 MB!
[#3] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@pong777, post #2

Tak wiem, ale jak w temacie: link

Buduję zestaw startowy z tego co mam... Rom był ale jak to ja... porozdawałem... Pewnie i rozdałbym tą Ami , ale widząc po ile to chodzi na allegro jest to fajna okazja by zarobić parę groszy na powiedzmy małe turbo do obecnie stojącej A600 pomysł

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2016 15:08:04 przez xtro
[#4] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@xtro, post #3

Spróbuj tegolink. Po wczytaniu dyskietki wyjmij ją i reset z klawiatury.
[#5] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@Jacenty, post #4

dzięki potestuję
[#6] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@Jacenty, post #4

Jaki jest powód ze s-s na tej dyskietce wyglada tak?

C:LoadModule Devs:scsi.device

SYS:C/Assign C: SYS:C
Assign S: SYS:S
Assign Libs: SYS:Libs
Assign Devs: SYS:Devs
Assign Fonts: SYS:Fonts
Assign L: SYS:L
CD SYS:
Execute S:Startup-Sequence
[#7] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@Norbert, post #6

Ja jej nie tworzyłem ale u mnie działała jak miałem A600.
[#8] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@Jacenty, post #7

ciekawe czy dało by się tak przerobić tę dyskietkę by mogła siedzieć cały czas w DF0: , a po włączeniu kompa wczytywała co trzeba - robił się reset i bez jej wyjmowania system startował już z HD.
[#9] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@xtro, post #8

Da się.
Wystarczy aby partycja bootujaca miała większy priorytet niż df0
[#10] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@Norbert, post #9

A czy ja dobrze pamiętam, że priorytet ów ustawia się w HDToolBoxie podczas podziału na partycje? Jaki zrobić więc priorytet dla HD? -1... -2?
[#11] Re: Dyskietka startowa dla A600 z ROMem .299 pokazująca HD

@xtro, post #10

a znalazłem na obrazku, czyli rozumiem , ze standardowo HD0: ma priorytet 0 a DF0: ma -1

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem