[#1] A600 szary ekran nie startuje
Cześć wpadła mi w ręce A600 która po podłączeniu pokazuje szary ekran, kondensatory które były wylane już zmienilem ale bez skutku, raz pojawił się biały ekran

Płyta czysta wielkość ścieżek pomiezona, podstawilem też inny kickstart

Brakuje mi pomyslow co dalej
[#2] Re: A600 szary ekran nie startuje

@kataklysm, post #1

Spróbuj docisnąć układy a jak to nie pomoże przedzwoń piny czy każdy ma zwarcie z płytą główną. Jak będzie przerwa polutuj. Dla ułatwienia tu jest schemat a600:
A600 Schemat

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2016 20:38:55 przez Rin2

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2016 20:40:41 przez Rin2
[#3] Re: A600 szary ekran nie startuje

@Rin2, post #2

Liczyłem na bardziej fachowe porady ale już naprawilem dzięki mimo wszystko
[#4] Re: A600 szary ekran nie startuje

@kataklysm, post #3

I co, wiedzę zabierzesz do grobu? Nawet jeśli nie usłyszałeś "bardziej fachowej porady", ale poradziłeś sobie z problemem, to opisz jak go rozwiązałeś, bo może ktoś inny będzie miał 'szary ekran' w swojej 600-setce i to właśnie twoja porada okaże się fachowa ok, racja
[#5] Re: A600 szary ekran nie startuje

@Umpal, post #4

Zmniejszył jasność i zwiększył kontrast w monitorze? pomysł
[#6] Re: A600 szary ekran nie startuje

@recedent, post #5

[#7] Re: A600 szary ekran nie startuje

@kataklysm, post #1

Szkoda że nie napisałeś co było.

Jasnoszary stały ekran może oznaczać awarię układu CIA.
[#8] Re: A600 szary ekran nie startuje

@maliniak, post #7

Standardowy problem kondensator 10uf 25v obok układu 555 po prawej stronie płyty musiałem usunąć i płyta wstała często opisywany problem w A600 na ang forach

Gorzej ze zabrałem się za wymianę kondensatorów audio bo prawie już nie grała i jedno z miejsc lutowniczych się odpazylo szukam czy jakoś da się to obejść

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2016 00:14:25 przez kataklysm
[#9] Re: A600 szary ekran nie startuje

@kataklysm, post #8

Juz zrobione jednak dzięki za schemat
[#10] Re: A600 szary ekran nie startuje

@kataklysm, post #9

Btw jest na sprzedaż nie jest idealna ale cena niska jak ktoś chce jest w dziale giełda
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem