[#1] Jak wyłączyć fontcache?
Nie mogę się pozbyć tego ustrojstwa. ;) Próbowałem nawet usuwać część ustawień z ENVARC:Sys/, a i tak fontcache po jakimś czasie wracał.
Obecnie zrobiłem tak, że zablokowałem chamowi bity protekcji i siedzi cicho. (wkurzał mnie, bo mam SFS i po każdym resecie lądował w śmietniku, a w FONTS: tworzył się nowy) Tylko nie piszcie, że nie ma możliwości kulturalnego wyłączenia.

Żeby było jasno, plik ENVARC:diskfont jest dla picu. Nieważne co się mu tam wklepie (ja np. napisałem mu co o nim myślę :)) - i tak cały czas (fontcache) jest aktywny.
Korzystam z buforowania czcionek, ale z tego które jest wbudowane w MCP. Ale nie o tym mówmy.

OS3.9 + BB2 + kilka dodatkowych łatek (bynajmniej nie na diskfont.library).

[#2] Re: Jak wyłączyć fontcache?

@El Amigos, post #1

Moze masz go wlaczony w MCP?
Jesli masz stare ACS'y tam przy okazji opisu 3.9 bylo jak wlaczyc cachowanie fontow eystarczy odwrocic wszystko. Jesli nie masz to napisz poszukam.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem