[#1] Auto CleanUp
Szukam programu, który automatycznie będzie uporządkowywał zawartość okna z ikonkami. Dokładnie w ten sam sposób, co otworzenie okna i przyciśnięcie klawiszy "RAmiga + .". Choć ja mam OS3.9 i chciałbym także, aby była możliwość uporządkowania ikon w kolejności alfabetycznej.

Może już coś takiego powstało? Jeśli nie, to może podacie mi osobę, do której mogę się zwrócić z prośbą o napisanie takiego programu?

BTW, ciekaw jestem ile razy naciskacie "RA+." w ciągu dnia. Ja jak otwieram folder ze świeżo wypakowanymi ikonami, to zawsze przyciskam. ;) Dziw bierze, że nie pokuszono się o zrobienie czegoś takiego jako funkcji systemowej (z możliwością wyłączenia dla preferujących groch z kapustą).

[#2] Re: Auto CleanUp

@El Amigos, post #1

Np. IconZ.
[#3] Re: Auto CleanUp

@El Amigos, post #1

Hmmm dziwne rzeczy piszesz bracie; wystarczy raz ulozyc tak jak potrzeba potem ramiga+a i ramiga+s (czyli zaznacz wszystkie i zapisz zaznaczone) - po sprawie.

[#4] Re: Auto CleanUp

@11MASTEr, post #3

Pod warunkiem, że pliki mają ikony.

[#5] Re: Auto CleanUp

@El Amigos, post #1

ciekaw jestem ile razy naciskacie "RA+."

W ogóle - katalogi, które zawierają pliki bez ikon (więc nie da się zapisać ich pozycji), takie jak C: S: LIBS: FONTS: itd. mam ustawione w trybie wyświetlania jako nazwy (opcja "Show as > Names", czy jakoś tak - jestem w pracy i nie mogę sprawdzić), czyli taki ograniczony funkcjonalnie lister z DOpusa :) - mnie też dobijała kaszanka w katalogach.

[#6] Re: Auto CleanUp

@El Amigos, post #1

"ciekaw jestem ile razy naciskacie RA+."

Raczej zero. Amigowe programy/katalogi mają własne uporządkowane na stałe ikony. Do zarządzania danymi w stylu masy mp3 raczej używa się narzędzi typu ClassAction lub DOpus, bo nie ma potrzeby wogóle wgrywać tam wszystkich ikon.
Poza tym jeśli ma się defikony mniej-więcej tych samych rozmiarów, to przy mniejszej ilości plików w katalogu można spokojnie pracować bez porządkowania...
[#7] Re: Auto CleanUp

@Mario, post #6

przecież jest opcja w samym workbench'u do autosprzątania. w sekwencji startowej ustawiasz:
c:loadwb cleanup
i po sprawie

[#8] Re: Auto CleanUp

@QkiZ, post #7

Problem w tym, że nie działa.

[#9] Re: Auto CleanUp

@APC74, post #8

Wpisales to w s-s czy dopiero po uruchomieniu Workbencha w CLI?

Ostatnia modyfikacja: 16.09.06 19:45
[#10] Re: Auto CleanUp

@Norbert, post #9

W s-s

[#11] Re: Auto CleanUp

@cholok, post #2

Raz próbowałem IconZ i już więcej tego nie zrobię. Poustawiał ikonki, ale w taki sposób, że później musiałem szukać swoich katalogów w danym okienku. Nie wspominając o tym że kilka ikon zwyczajnie zepsuł! plik.info przestał być ikoną. Próbowałem odzyskać jakoś swoje ikony, ale nie dało się. Szkoda, trochę się nad nimi napracowałem.

Nie polecam IconZ

[#12] Re: Auto CleanUp

@APC74, post #10

u mnie sprząta bez problemu, ale na codzień nie używam tej opcji

[#13] Re: Auto CleanUp

@Mario, post #6

Ale spróbuj np. ściągnąć jakieś archiwum z ikonkami i obejrzyj je na WBu. Jeśli foldery nie mają ikon, to żeby to wszystko przejrzeć trzeba zrobić CleanUp. No, chyba że wolisz oglądać je w taki sposób, w jaki sam WB je ułoży. Ale wygląda to bardzo nieestetycznie!

Spróbuję zrobić to, co napisał QkiZ.

[#14] Re: Auto CleanUp

@El Amigos, post #13

tylko, że wtedy również ikonki na blacie będą sprzątnięte, a prawie każdy je sobie układa je po swojemu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem