[#1] A570
Krotkie pytanie-jak odczytac jakis CD przez to?Wyglada ze wszystko OK ze sprzetem (Early Startup, ShowConfig itd) - co zrobic,by plytke zobaczyla moja a500?Jakies stery czy co?

[#2] Re: A570

@MrT, post #1

Stery ma w romie, ale one są stare, zawodne i zgodne tylko z ISO. Płytki powinny być widziane w urządzeniu CD0. Może ma problem z pozostałymi urządzeniami. Jest jeszcze programik na aminecie cdfix, który poprawia jakieś błędy. Napęd także nie czyta formatu XA.
[#3] Re: A570

@cholok, post #2

Czyli zamontowac CD0: i bedzie smigac? A jaki device to co ma? Co mam w CD0 wpisac?..

[#4] Re: A570

@MrT, post #3

Już jest zamontowane. Może nawet bootować.
[#5] Re: A570

@MrT, post #1

A570 ma w biosie stery od CDTV, więc nie potrzeba mu dodatkowych.
A570 lubi gryźć się z rozszerzeniem pamięci.
CDFix poprawia problem nierozpoznawania niektórych płyt przez A570, jeżeli go nie masz to często jedynym sposobem na to, by A570 zobaczył płytę jest włożenie jej do napędu, wyłączenie Amigi i A570 a następnie włączasz A570 i Amigę. Jeżeli to nie zadziała, to albo płyta jest nagrana w multisesion, albo trzeba wyczyścić soczewkę lasera (o ile nie zmętniała i nadaje się jeszcze do użytku).

P.S. No i właściwie to zapomnij o odtwarzaniu płyt nagrywalnych - praktycznie tylko tłoczone.

Ostatnia modyfikacja: 17.09.06 18:55
[#6] Re: A570

@APC74, post #5

hmm..super..na razie chce tylko zobaczyc, czy zobaczy jakakolwiek plyte, zeby sprawdzic:)Nie mam chwilowo jak CDFix wgrac do Amisi,musze bazowac na tym co mam na twardym (ktory do tego niekompatybilny z RDB:)

[#7] Re: A570

@MrT, post #6

Dziala:)))Trzeba glos wlaczyc (w a570) zanim sie wlaczy sprzet:) Kiepsko z plytami nagrywanymi, tloczone ok. Na razie znalazlem jedna firme plyt cd czystych, ktore czyta - nawet w multisesji!!! Teraz wycieczka po sklepach by te plyty czyste kupic:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem