kategoria: A1200
[#1] Amiga RGB problem
Witam,

po roku czytania czas najwyższy się przywitać i podziękować za kompendium wiedzy w postaci tego forum jak i całego serwisu.

Możliwe, że nadal bym tylko czytał gdyby nie problem który się pojawił.
Jestem posiadaczem Amigi 1200 rev. 2B.
Dzisiaj kupiłem TV Sony KV14LT1K. Podłączyłem Amigę używając kabla RGB i TV automatycznie przełączył sie w ten tryb.
A teraz do rzeczy: W workbenchu przy górnej listwie obraz jest zielony, a TV "bzyczy". Problem ten nie występuje przy podłączeniu przez kabel antenowy.

Czy to problem kabla czy wyjścia video?
[#2] Re: Amiga RGB problem

@waldor, post #1

A na innym tv też tak jest? Bo pewnie problemem jest tv
[#3] Re: Amiga RGB problem

@kataklysm, post #2

Jedyny TV CRT w moim posiadaniu, to właśnie wspomniany Sony. Na LCD Sharpa wszystko jest ok.
[#4] Re: Amiga RGB problem

@waldor, post #3

Nie mam za wielkich doświadczeń z ekranami bo od początku mam tylko jeden więc się nie wypowiem dlaczego tak się dzieje ale uszkodzenie amigi i przewodu możesz wykluczyć
[#5] Re: Amiga RGB problem

@kataklysm, post #4

No właśnie im więcej czytam o sposobach wykonania RGB, to bardziej skłaniam się w stronę usterki bądź złego wykonania kabla.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem