[#1] WB 3.1 - Wolno ładujący się background
Hej!
Mam pewien problem z WB3.1. Otóż mam ustawiony background, jakoś to wygląda.
Jedynym problem jest czas ładowania.. Obrazek 20-40kB potrafi pojawić się na ekranie dobre pare minut po starcie workbencha.. Dochodzi do takiej paranoji, że mogę włączyć DP4 i załadować ten obrazek przed tym, kiedy workbench to zrobi. Czy tak "ma być"? Jestem bardzo ciekawy przyczyny tego zjawiska

EDIT: Czym się różni wybór Screen od Workbench w WBPattern?
Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 12.02.2016 19:17:00 przez redstonecraftpl
[#2] Re: WB 3.1 - Wolno ładujący się background

@redstonecraftpl, post #1

jak dobrze pamietam
- screen masz glowny ekran, na ktorym jest workbench
- workbench to okno na tym ekranie

jesli wylaczysz backdrop to nie masz okna tylko wszystko bezposrednio na ekranie (screen)
[#3] Re: WB 3.1 - Wolno ładujący się background

@juen, post #2

No właśnie wyłączyłem backdrop dawno temu, zdążyłem nawet zapomnieć o tej funkcji . Dzięki!
Pozostaje wciąż pytanie - czemu to się tak długo ładuje?
[#4] Re: WB 3.1 - Wolno ładujący się background

@redstonecraftpl, post #1

czy obrazek ma tyle samo kolorow co WB?
czy na pewno jest to iff ?
[#5] Re: WB 3.1 - Wolno ładujący się background

@Norbert, post #4

Tak, jest to IFF. Moje obrazki konwertuje do 16 kolorów, czyli tak jak ma ustawione w screenmode workbench. Patrząc w program pallette wnioskuje jednak, że workbench zabiera mi z jakiegoś powodu 8 kolorów - moge manipulować tylko ośmioma kolorami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem