[#1] Apollo630 w A500
Mam taki oto plan: wywalę podstawkę służącą do nakładania karty na MC68000 w A600 (PLCC) i wlutuję kabelki, których drugie końce dolutuję do 68000 w A500. Problem w tym, że ilość nóżek w obu typach procesora chyba się różni. Czy jest gdzieś na necie rozpiska obydwu procesorów, aby wiedzieć co do czego? Może ma ktoś namiar?

Pozdrawiam. :)
[#2] Re: Apollo630 w A500

@Daclaw, post #1

schematy a600 i a500 sa na sieci
[#3] Re: Apollo630 w A500

@Daclaw, post #1

A wystarczyło pomyśleć i pójśc na stronę producenta :D
http://www.freescale.com/files/32bit/doc/prod_brief/MC68SEC000.pdf

Tak tak, te procki są jeszcze produkowane :)

[#4] Re: Apollo630 w A500

@Daclaw, post #1

Witam.
Ewentualnie bedzesz jeszcze musial wymienic Kickstart na wersje 2.xx
Pozdrawiam.
[#5] Re: Apollo630 w A500

@Daclaw, post #1

Czy warto narażać tak rzadką kartę? ;)

[#6] Re: Apollo630 w A500

@Malin, post #5

Słusznie, toż to bialy kruk!:)

[#7] Re: Apollo630 w A500

@Daclaw, post #1

Szkoda takiej karty :(

[#8] Re: Apollo630 w A500

@Daclaw, post #1

Cześć ,

Moim skromnym zdaniem to PROFANACJA !!! takiej unikatowej karty.
Ale to przecież Twoja sprawa.Wogóle takie pomysły mrożą mi krew w żyłach. Można by było tak robic jakby tych kart było na pęczki jak części do PC, ale w takim przypadku...

Cześć,

mic

--

Amiga 500 +cd
Amiga CDTV
Amiga 1200, 3.1, 1230/50+16 MB+FPU, HD 1,6
[#9] Re: Apollo630 w A500

@Daclaw, post #1

[#10] Re: Apollo630 w A500

@mic, post #8

Chodzi o to, że mnie ta karta wkurza. Spada z procesora przy byle poruszeniu A600, a ja bym chciał kostrukcję trwałą i przenośną. Ani przykleić się jej nie da, ani jakoś przykręcić żeby się trzymała. Pomyślałem więc, że najlepiej by było wywalić podstawkę i zlutować ją z CPU na sztywno. I tak nie planowałbym jej wyjmowania...

Może ma ktoś pomysł, jak ją przytwierdzić do płyty tak, żeby była nie do ruszenia?
[#11] Re: Apollo630 w A500

@Daclaw, post #10

Klej na gorąco wyciskany z pistoletu? Często stosowany w elektronice.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem