[#1] aros68k na mojej a1200/060-50/16mb
trudno nagrac cos z ekranu 1084s kamera z tableta, chodzi wiec o ogolna demonstracje ze aros chodzi na takim systemie i ze mozna go zasadniczo uzywac, mimo debugu i kompilacji kodu pod mc68000. jako desktop skalos, kilka narzedzi i interfaceow mui/zune w uzyciu. jak widac system jest zasadniczo stabilny, i choc pozostaje wiele do dopracowania nie jest jak niektorzy twierdza odpowiednikiem jedynie prostego 3.1.

https://vimeo.com/155409792

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2016 20:20:21 przez wawrzon
[wyróżniony] [#2] Re: aros68k na mojej a1200/060-50/16mb

@wawrzon, post #1

Ciekawe na ile ten debug spowalnia. Bo jeżeli to tak żółwi na 060, to na mojej 020@ 28 do niczego się nie nadaje. W przeciwieństwie do Magellana.
[#3] Re: aros68k na mojej a1200/060-50/16mb

@Krashan, post #2

sadze ze debug sam niewiele. natomiast jest sporo do poprawienia, pewne funkcje w execu sa ciagle jeszcze chyba okolo 4x wolniejsze niz oryginal. grafika z regoly jest wewnetrznie w true color, ladowanie hunk binarek jest powolne, aros jest skompilowany pod 68000 (z wyjatkiem co dodaje setpatch, ale nie wien za bardzo co to jest poza operacjami kopiowania pamieci w asm o ktorych wiem), wiec bez wodotryskow.

w obecnym staium 020/28 jest moim zdaniem kompletnie bezprzedmiotowa. ale tez aros nie jest po prostu menadzerem plikow takim jak magellan, ktorego na arosie zreszta tez mozna uzywac.

zasadniczo ale predkosc znacznie sie poprawia na systemie z karta rtg.

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2016 21:39:39 przez wawrzon
[#4] Re: aros68k na mojej a1200/060-50/16mb

@wawrzon, post #3

Ech lepiej żeby Twojego video nie oglądali epileptycy
No a jeśli chodzi o prędkość to chociaż szału nie ma (widać że grafika trochę muli) to chyba nie jest jakoś tragicznie. Mam nadzieję że wkrótce pokażesz film z RTG i będzie dużo lepiej.
Mam też nadzieję że ogólnie do AROSa dołączy się jakimś cudem więcej programistów (szczególnie 68k). Było by naprawdę super.
[wyróżniony] [#5] Re: aros68k na mojej a1200/060-50/16mb

@wawrzon, post #3

zasadniczo ale predkosc znacznie sie poprawia na systemie z karta rtg

Wtedy to ja odpalam MorphOS-a na maku mini, prędkość poprawia się znacznie bardziej niż znacznie . A WinUAE zawsze w rezerwie...
[#6] Re: aros68k na mojej a1200/060-50/16mb

@pisklak, post #4

Ech lepiej żeby Twojego video nie oglądali epileptycy
No a jeśli chodzi o prędkość to chociaż szału nie ma (widać że grafika trochę muli) to chyba nie jest jakoś tragicznie. Mam nadzieję że wkrótce pokażesz film z RTG i będzie dużo lepiej.
Mam też nadzieję że ogólnie do AROSa dołączy się jakimś cudem więcej programistów (szczególnie 68k). Było by naprawdę super.

chcialem zademonstrowac na oryginalmym sprzecie. nastepne demo na flickerfixerze, rtg albo lcd ;)
[#7] Re: aros68k na mojej a1200/060-50/16mb

@Krashan, post #5

Wtedy to ja odpalam MorphOS-a na maku mini, prędkość poprawia się znacznie bardziej niż znacznie . A WinUAE zawsze w rezerwie...

tez moge odpalic aros na x86, co robie w celach testowych i bedzie jeszcze szybciej, ale nie o tym tu mowimy. chodzi o to by zaprezentowac obecny stan rzeczy i tyle.
[#8] Re: aros68k na mojej a1200/060-50/16mb

@wawrzon, post #7

Hmm a jak chodzi "normalny AOS" z kickiem z AROSA ? Jakieś większe problemy czy w miarę nieźle jest ?
[#9] Re: aros68k na mojej a1200/060-50/16mb

@pisklak, post #8

nie wiem. i tak sporo czasu i zachodu kosztuje mnie testowanie i ewentualne poprawianie drobiazgow. po prostu nie mam czasu na tego rodzaju eksperymenty. ale pojedyncze aplikacje chodza a i workbench z dyskietki powinien w miare dzialac. pokaze jak sie nawinie. jednak nie bede robil instalacji 3.9 na kicku arosa i debugowal tego, bo nie ma w tym sensu.

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2016 22:38:06 przez wawrzon

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2016 22:38:57 przez wawrzon
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem