kategoria: A1200
[#1] A1200 - dźwięk padł nagle
W skrócie: dzisiaj rano przy oglądaniu demek z WHDLoad nagle w trakcie jednego z nich przestał działać mi dźwięk... Myślałem że to może konwerter scart-hdmi albo sam kabel Amiga-scart, ale niestety - podpięta cinchami bezpośrednio do wzmacniacza też nie gra :( Patrzałem na płytę, nie widzę żeby jakiś kondziorek był wylany albo spuchnięty... zdarzyło się komuś coś podobnego? Co ewentualnie sprawdzić?
[#2] Re: A1200 - dźwięk padł nagle

@ijon, post #1

Bodajże -12 na zasilaczu - jak padnie to nie masz dźwięku i seriala.
[#3] Re: A1200 - dźwięk padł nagle

@madman15, post #2

Seriala mi nie szkoda, i tak nie mam czasu oglądać ;) Ale dzięki, sprawdzę z innym zasilaczem wieczorem.
[#4] Re: A1200 - dźwięk padł nagle

@ijon, post #3

No can do, Hal :( Na innym zasilaczu też cisza... :( Jeszcze jakieś koncepcje czy to już trza dać fachowcowi do sprawdzenia?
[#5] Re: A1200 - dźwięk padł nagle

@ijon, post #4

Ale nie słychać kompletnie nic? Czy słychać jakieś szmery? Na wyjściu antenowym też brak dźwięku?

Ostatnia aktualizacja: 17.02.2016 22:52:54 przez snifferman
[#6] Re: A1200 - dźwięk padł nagle

@snifferman, post #5

Nie mam kabla antenowego żeby sprawdzić niestety. Ze zdjącz audio nic, kręciłem wzmacniacz na maksa i tylko takie szumy które sam wzmak generuje słychać.
[#7] Re: A1200 - dźwięk padł nagle

@ijon, post #6

Jeszcze takiego problemu nie widziałem ale domyślam się co mogło się stać jak masz blisko do Łodzi to zapraszam się zdiagnozuje
[#8] Re: A1200 - dźwięk padł nagle

@ijon, post #6

No to albo wzmacniacz U15 się uwalił albo Paula. Trzeba też sprawdzić czy jest napięcie AVref - 10 i 12 pin U15.
[#9] Re: A1200 - dźwięk padł nagle

@ijon, post #1

Sprawdź kondensatory na płycie od układu Pauli, czy nie masz przypadkiem wylanych. Jak były wylane i długo w takim stanie było, to często pady pod nimi odchodzą
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem