kategoria: A500
[#1] Amiga 500 nie widzi rozszerzenia 512 kb
Witam tak jak w temacie mam z tym problem sprawdziłem multimetrem czy działa dobrze złącze. Wy lutowałem wylaną baterię i sprawdziłem czy niema zimnych lutów. Dobrze spryskałem złącze preparatem kontakt i nic to nie pomogło.Zworka w pamięci jest próbowałem z nią i bez. Co dalej szukać?
[#2] Re: Amiga 500 nie widzi rozszerzenia 512 kb

@komarek360, post #1

Trzeba dobrze oczyścić miejsce gdzie była bateria, poszukać wytrawionych ścieżek.
[#3] Re: Amiga 500 nie widzi rozszerzenia 512 kb

@komarek360, post #1

Nie zaszkodzi się też przywitać i przed pisaniem posta sięgnąć po słownik języka polskiego.
[#4] Re: Amiga 500 nie widzi rozszerzenia 512 kb

@michalmarek77, post #3

Nie zaszkodzi - również odpowiedzieć na pytanie a nie jak w większości swoich wypowiedzi na forum odpowiadać nie na temat.

Dodatkowo skoro już to robisz to sam zajrzyj do tej książki/słownika w dział "Wielkie i małe litery"

Co do tematu nie jestem tu żadnym znawcą ale ostatnio się naczytałem, to dość leciwy sprzęt uszkodzenia ścieżki mechaniczne lub jej wytrawienie to dość powszechny problem i tu bym szukał przyczyn.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem