kategoria: Sprzęt
[#1] Delfina Flipper, a zakłócenia i szumy.
Wpadła mi w łapki Delfina Flipper. Zaznaczę, że jestem zielony jeżeli chodzi o mp3 na Amidze - no ale postanowiłem to zmienić :) Podłączyłem ją tasiemką do clockportu w A1200, zainstalowałem sterowniki jakieś znalezione w sieci, podłączyłem głośniki i pojawił się problem. Delfinka działa, odtwarza mp3, ale nie jest zbyt czysto. Podczas przeglądania katalogów i zabawy z WB każdy mój ruch jest słyszany w głośnikach... ponadto słychać pisk, szumy i ogólnie zakłócenia nawet jak nic nie robię.

Wszystko znika jak ręką odjął jak w załączonym programie DelFX ustawię 32khz zamiast 48k . No ale to nie jest wyjście, bo muzyka wtedy jest gorszej jakości. Próbowałem podmieniać delfina.library i albo nie mam odpowiedniej wersji, albo to nie to. Czy ten problem jest w miarę znany, a może ta Delifna jest jakaś uszkodzona? Czy coś jeszcze może za to odpowiadać oprócz tego pliku delfina.library w Libs?
[#2] Re: Delfina Flipper, a zakłócenia i szumy.

@zmiennik, post #1

Oprócz tego, że warto by było ją podpiąć pod ekran, przypomniałem sobie jeszcze, że raz miałem Delfinę, którą ktoś podpiął odwrotnie, na szczęście na chwile ale od tego czasu właśnie zaczęły być słyszalne zakłócenia podczas ruszania okien etc.
[#3] Re: Delfina Flipper, a zakłócenia i szumy.

@zmiennik, post #1

Podłącz krótkim kabelkiem masę części analogowej Delfiny do masy A1200 (blisko złącza zasilania ew. do ekranu).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem