[#1] Amiga 500 biały ekran
Cześć dzisiaj mam dwie 500 ale zajmiemy się może jedna a więc ekran był czarny i grzalo się CPU, wymieniłem CPU na kość z działającej 500 i teraz ekran zatrzymuje się na bieli tej ostatniej kiedy już powinna pojawić się ręka. Jedyne czego nie podmieniłem to fat bo nie wiem jak go wyjąć żeby nie uszkodzić, jakieś rady sugestie? Dzięki za każdą pomoc
[#2] Re: Amiga 500 biały ekran

@kataklysm, post #1

Podstawka się rozbiera. Mowa o Agnusie? Góra podstawki się zdejmuje ale można też również wyjąć układ specjalną pensetą, która wchodzi w te wycięcia w podstawce.
[#3] Re: Amiga 500 biały ekran

@amper, post #2

A możesz trochę więcej napisać? Bo nie widzę żeby to było można rozebrać mowa o fat agnus oczywiście
[#4] Re: Amiga 500 biały ekran

@kataklysm, post #3

Przepraszam, że dużo nie napiszę ale o tym za chwilę bo to coś takiego : link
A jeśli chodzi o wyciąganie to ja używałem miniwkrętaków z dwóch stron Agnusa i powoli podważałem (w pierwszej mojej A500 był odwrotnie) aż wyszedł razem z górą podstawki.
[#5] Re: Amiga 500 biały ekran

@amper, post #4

Tak
[#6] Re: Amiga 500 biały ekran

@amper, post #4

Podmieniłem agnusa ekran jest zielony

Ale włożyłem agnusa z uszkodzonej amigi w dobra i działa...
Poprawka oba są sprawne to nie wina agnusa

Ostatnia aktualizacja: 29.02.2016 20:55:47 przez kataklysm

Ostatnia aktualizacja: 29.02.2016 21:00:12 przez kataklysm
[#7] Re: Amiga 500 biały ekran

@kataklysm, post #6

Sprawdź procki na dobrej , może jeszcze rom
[#8] Re: Amiga 500 biały ekran

@Amigo-A1200-040, post #7

Procesor postawiony z dobrej i jak najbardziej sprawny to samo obie CIA i Paula... Dziwna sprawa rom oczywiście też

Ostatnia aktualizacja: 29.02.2016 22:05:12 przez kataklysm
[#9] Re: Amiga 500 biały ekran

@kataklysm, post #8

Może któraś kostka pamięci??
[#10] Re: Amiga 500 biały ekran

@Amigo-A1200-040, post #9

Płyta wstała po przelutowaniu u37 bądź po włożeniu Pauli raz jeszcze w sumie nie wiem co zadziałało bo obie rzeczy zrobiłem w tym samym czasie

Dzięki za rady
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem