[#1] Nasi w CHIP-ie! ;d
Do CHIP-a dotarł jeden taki redaktor co się łądnie przywitał we wstępniaku. Pochwalił się m in tym, że korzysta z Pegasosa. :]

Może się okazać, że to zwykła mofce! , ale zawsze to ktoś, kto może się przysłużyć dobrej sprawie, coś napisać o mniej-trendi&dżezi komputrach. :]

Nawiasem mówiąc koleś pisze raczej (IMO) *ekhem* niezbyt wyczerpujące arty. O demscence mogłoby się skrobnąć jednak coś ciekawszego. :]

Ale życzę temu Panu dobrze.

A ów Pan zowie się Bartłomiej Dramczyk - bartlomiej.dramczyk@chip.pl :)

PS: Kurcze... Ale dwuprocesorowa Amiga to brzmi dumnie. ;) ^^

[#2] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Kokos, post #1

[#3] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Kokos, post #1

Wypadałoby zarzucić linkiem.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_119933.html
[#4] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Sylwester, post #3

Noo. Taki art to ja już prędzej rozumiem. Hmm... A jednak gościu nie jest znowu taki świeży. :

[#5] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Kokos, post #1

To voyager pisuje teraz w Chipie? Pamiętam jego arty z C&A oraz KŚ

[#6] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Kokos, post #1

To nazwisko widziałem już w paru czasopismach komputerowych... W WWW między innymi :P

[#7] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Malin, post #6

Ja go pamiętam z audycji "Małpy w sieci" gdzie skutecznie nie dopuszczał do głosu użytkownika Maca. :D
[#8] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Sylwester, post #7

hurra ale ja wole classyczne amigi (lub te nowsze )niz mosy osy

[#9] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Kokos, post #1

Widać, że w tym wątku sami młodzi amiganci się wypowiadają. V0y wielokrotnie pisał do Magazynu Amiga, głównie o muzycznej stronie naszego komputera. Np o Symphony, ale i o wielu innych rzeczach (np. demoscenie).

[#10] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@baderman, post #9

mam wszystkie numery MA, nawet zerowy :)

http://aminet.net/search.php?path=mods/voy

[#11] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #10

No ja mam wszystkie z wyjątkiem zerowego... ;-( Tego kolekcjonerskiego unikatu nie udało mi sićwyhaczyć... ;-(

Pozdr!!
[#12] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@quantor, post #11

bede mial scaner, albo dostep do dobrego scanera to zrobie scany.

btw. jeden z lepszych i moich ulubionych modkow v0ya OK
http://skolman-mws.w.interia.pl/msx/mod.SyntheticDreams.xpk

p0ZDrAWiAm

[#13] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Kokos, post #1

Voyager juz od dluzszego czasu zdaje sie wspolpracowal z chipem bo zwracal sie do nas z pytaniem czy moga umiescic planet potion na DVD Chipa 12/04 w zwiazku z artykulem o scenie.
[#14] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@quantor, post #11

Też mam wszystkie numery MA oprócz zerówki ;)

[#15] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Kokos, post #4

bede zuoosliwy - sam jesteś świeży :)

Pozdro,
V0y
[#16] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@nelson, post #13

Nelson - i pewnie będe prosił o więcej - na razie mam zielone śwatło na zameszczanie dem i muzyki na płycie Chipa - co bedzie dalej - zobaczymy.

Pozdro,
V0y
[#17] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@pwe, post #8

hurra ale ja wole classyczne amigi (lub te nowsze )niz mosy osy

A jakie to są te "classyczne (nowsze)"?
[#18] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@voyager, post #15

Zauważyłem i sam bije się w piersi. :)

[#19] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@voyager, post #15

Witamy serdecznie na PPA.

Czytałem Twoje artykuły jak jeszcze pisałeś do C&A.

Serdecznie pozdrawiam

Mam nadzieje ze bedziesz tu czesto zaglądał ;)

Ostatnia modyfikacja: 30.09.06 21:28
[#20] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@baderman, post #9

Pisał również do Top Secretu ;) i chyba był pierwszym rednaczem w "Komputer Świat". No i prowadził program w TV4 (o Amidze też !), całkiem fajny, ale został zdjęty, pewnie przez małą oglądalność, ale za oglądalność możnaby całą tą stację zdjąć (aktualna średnia 120,000 - a ciągnie ją Kubica i F1). A poza tym gość jest OK, bo z Krakowa Jak wspominany Kubica, MAREK PAMPUCH (respect !!!! ok, racja ) i ja

[#21] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@elt, post #20

i co ważniejsze - ja

[#22] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@elt, post #20

A my mamy syrenkę i Zygmunta! O! ;d

[#23] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Kokos, post #22

O, Voyager!!! Pamiętam Twoje artki w C&A. To było czasopismo....a te teksty były zabójcze. Gdyby zostało zreaktywowane...ale to nie te czasy... :( chyba zacznę kupować CHIP-a. :D

[#24] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@elt, post #20

Top Secret - owszem, rednaczem w KS nigdy nie bylem :) bo gdybym byl to owo pisemko nigdy by tak nei wygladalo jak wyglada. TV4 - tez prawda. Za to z Krakowa nie jestem - pochodze z Włocławka, wyemigrowalem do wawy.
[#25] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Sir_Lucas, post #19

W gruncie rzcezy zagladam czaly czas, choc czesciej na Amiscena.org.
[#26] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@voyager, post #24

No ale chyba jednak mieszkałeś w Krk ? A w KŚ chyba jednak coś "popełniałeś"...

[#27] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@voyager, post #25

No muszę przyznać, że trochę się zdziwiłem gdy przeczytałem wstępniaka w najnowszym Chipie ;) . Tym bardziej mnie to zdziwiło, że Chip choć doskonały wg mnie miesięcznik traktuje głównie o Piecykach (czasem jakaś wzmianka o maczku głównie w dziale Hardware) i ogólnie pojętych multimediach. Chipa kupuję regularnie od 2002 roku i choć ostatnio przeszedł spory lifting począwszy od numeru 7/2006, nie znalazł się w nim żaden stały kącik o innych kompikach (zwłaszcza tych retro). Na duży plus tego magazynu należy zaliczyć szerzenie i promowanie linuksa w równym stopniu co Windows. Na początku wkurzałem się, że piszą głównie o mandarynce, ale na szczęście zostały zauważone inne dystrybucje (np. mój SUSE). Kto wie, może Panu Bartkowi uda się stworzyć na stałe mały kącik dla Amigi i być może Pegów..? Serdecznie mu tego życzę :).

Pozdrawiam

Azzorek

[#28] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@Kokos, post #22

Zygmunt Kraków miał w dupie, za karę stoi na słupie

[#29] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@elt, post #26

Nie, w krakowie nigdy. A w KS pracowalem.. prawie 9 lat.
[#30] Re: Nasi w CHIP-ie! ;d

@voyager, post #29

Ok, chyba wiesz lepiej Albo może coś przeskrobałeś u nas...
Tak czy siak amigowe pozdrowienia !!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem