[#1] Problem z TandemIDE
Hej,

Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem i będzie mi w stanie doradzić.

Konfiguracja:
A2000, 030 GeForce, ROM 37.135 softkickowany do 40.063
TandemIDE
Dysk IDE (kiedyś działał w A1200) lub IDE->SD adapter
Sterownik "AT" z Oktapussy

Problemem jest "zapis".
Przeważnie zapis ustawien partycji się nie udaje (po restartacie nadal są nie widoczne)
Jak już się uda zapis partycji, to zapis na dysk w krótkim czasie powoduje do "read error at block xxx"
Jeden jedyny raz udało mi się zainstalować OS 3.1 bez błedy read error. Efekt jest takie ze:
- nawet sie bootuje bez bledu
- odpalanie czesci programów crashuje system
- nagranie pliku na dysk powoduje uszkodzenie pliku - sprawdzane z obrazem kicka: po przegraniu go na dysk skick zgłasza błąd sumy konktrolnej

Pierwotnie zakładałem, że Tandem nie dogaduje się z adapterem IDE->SD, ale testy na prawdziwym dysku IDE pokazują to samo.
[#2] Re: Problem z TandemIDE

@deadwood, post #1

Który Oktapussy używasz?, Thomas A1K zmontował Octapussy który działa na mojej A2000 G-Force 040 z Tandem bez żadnych problemów.
http://aminet.net/package/disk/misc/oktapus

Na mojej Amidze występowały podobne wyskoki w kombinacji IDE, Dzisiaj godzą się wszystkie moje IDE Płyty z Amigą.
[#3] Re: Problem z TandemIDE

@micromars, post #2

Hej,

Używam wersji z linka którego podałeś, tylko że to jest wersja 2.1 z 1998 roku. Jest coś nowszego?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem