[#1] yam 2.4 cgx4ppc
mam maly problem, zapwene jest to maly niuans ale trudno zawsze na takie wpasc i to mnie trapi, po wymianie yama na wersje 2.4p1 nie moge wysylac wiadomosci a nic nie zmienalem w preferencjach.

jak sobie z tym poradzic??

a po drugie interesuje mnie czy istnieje cus takiego jak cgx4 dzialajacy pod ppc, wiem ze jest v3 i v5 ale o v4 jeszcze nie slyszlem, bylbym wdzieczny o wskazanie zrodla otrzymania tejze wersji oczywiscie gdyby tylko istniala

pozdrawiam wszytstkich
stebel
[#2] Re: yam 2.4 cgx4ppc

@stebel, post #1

stebel napisał(a):

> a po drugie interesuje mnie czy istnieje cus takiego jak cgx4
> dzialajacy pod ppc, wiem ze jest v3 i v5 ale o v4 jeszcze nie
> slyszlem, bylbym wdzieczny o wskazanie zrodla otrzymania tejze
> wersji oczywiscie gdyby tylko istniala

http://www.matay.pl/index.php?id=opis&nr=32&ps=1055385971

[#3] Re: yam 2.4 cgx4ppc

@stebel, post #1

Jakis czas temu Interia i inne portale wymagaja autoryzacji przy wysylaniu majli. Mianowicie w konfigu Yama w TCP/IP zaptaszkuj "Uzyj SMTP_AUTH" i w identyfikatorze wpisz pelna nazwe swojego adresu e-mail, i wpisz swoje haslo. Wprowadzenie autoryzacji zabezpieczy twoja skrzynke przed podszywaniem pod ciebie przez inna osobe (co mialo miejsce np. niedwano, gdy ktos zrobil glupi kawal i podszyl sie pod Mariusza Barczyka na liscie dyskusyjnej amiga-pl.
[#4] Re: yam 2.4 cgx4ppc

@stebel, post #1

Logiczne chyba jest ze jesli jest wersja 3 i wersja 5 to gdzies w polowie drogi jest wersja 4 ) A tak powaznie to ja posiadam A1200 PPC i uzywam wersji 4.2 a mam karte graficzna BVision i jedyna wersja PPC o jakiej slyszalem to V.5 Ktora jest bodajze na Pegaza (

[#5] Re: yam 2.4 cgx4ppc

@Arbuz, post #4

Była wersja sterownika CGXAGA, która używała PPC do c2p, ale okazało się, że wydajnościowo nie ma żadnego zysku, więc porzucono ten projekt (jak i w ogóle całe CGXAGA). Była też wersja cgxsystem.library, która używała przy alokacjach pamięci alignów zgodnych z cache PPC (dla 68k to jest 8 bajtów a dla PPC to 32 bajty) i właśnie ona była nazywana wersją PPC, choć ani bajta kodu PPC w niej nie było. To była tylko baza do przygotowania prawdziwej wersji PPC, która powstała, ale już jako CGX5.
[#6] Re: yam 2.4 cgx4ppc

@Jacek Rzeuski, post #5

Teraz juz wiem. Wszystko o CGXAGAPPC to wiedzialem i nawet uzywalem zanim kupilem BVizje.

[#7] Re: yam 2.4 cgx4ppc

@Jacek Rzeuski, post #5

a jak wyjasnic, ze kiedy uzywalem cgxV3ppc z warpquakem na agacie grywanie bylo wyraznie szybsze od stosowania cgxV4 dla 040 (rozmawiamy oczywiscie o korzystaniu z cgxaga)?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem