kategorie: A1200, A600
[#1] Tasiemka do SLIM CD/DVD dla Amigi 600/1200
Witam wszystkich.
Ostatnimi czasy wpadł w moje ręce komputer DELL Optiplex GX - mniejsza o parametry :)
Co ciekawe standartowo ma zamontowany CD/DVD SLIM czyli laptopowy (zdjęcia można sobie wyguglac więc ich tutaj nie zamieszczę), najważniejsze jest to, że w tym komputerze jest taśma która pozwala połączyć CD/DVD SLIM do normalnego złącza ATA 40pin. Moim zdaniem dla każdego fana Amigi 600/1200 desktop gadżet warty zainteresowania. Tasiemka posiada oczywiście złącze na dodatkowe zasilanie (jak do stacji dyskietek) oraz cd-audio.
[#2] Re: Tasiemka do SLIM CD/DVD dla Amigi 600/1200

@Thaddeus, post #1

A CD/DVD SLIM pracuje jako Master czy Slave?

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2016 20:52:30 przez Tomski
[#3] Re: Tasiemka do SLIM CD/DVD dla Amigi 600/1200

@Thaddeus, post #1

A ta przejściówka: link nie spełnia tego samego zadania?

[#4] Re: Tasiemka do SLIM CD/DVD dla Amigi 600/1200

@robertos231, post #3

Oczywiście spełnia ale ta tasiemka z della jest cieniutka i nie zajmuje tyle miejsca co zwykła taśma iDE
[#5] Re: Tasiemka do SLIM CD/DVD dla Amigi 600/1200

@Thaddeus, post #1

Widzę, że mi nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Myślę, że to była krypto reklama. A taki napęd jeśli nie można zmienić master/slave to psu na budę taki napęd. Zwykle napęd CD używa się razem z kartą CF lub dyskiem twardym.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem