[#1] dysk Install 3.0
Mam prośbę. Rzućcie okiem na tą aukcję:
http://allegro.pl/item129984503_install_3_0_od_kompletu_workbench_3_0_.html

a dokładnie na zdjęcie dysku. Czy to nie "podróba"? Wygląda jakoś dziwnie...

[#2] Re: dysk Install 3.0

@PopoCop, post #1

Tia, ostatnio pełno takich na Allegro, w dodatku ludzie sprzedają "kompletny" WB3.0 a później się okazuje, że brakuje najważniejszej dyskietki, którą... można kupić osobno u tego samego sprzedawcy na innej aukcji...
Dyskietka z tej aukcji nie jest oryginalna, widać, że etykietka drukowana na jakiejś atramentówce ;)
[#3] Re: dysk Install 3.0

@Madman, post #2

Witam!

Dzięki Wam!!!

Już się napaliłem jak szczerbaty na orzechy.

Ale faktycznie, czcionka w słowie INSTALL jest zupełnie inna, niż na pozostałych dyskietkach WB3.0

Ostatnia modyfikacja: 01.10.06 14:48
[#4] Re: dysk Install 3.0

@PopoCop, post #1

Dziwnie wygląda, bo to jest podróba. Nie te czcionki, nalepka "kwadratowa", nad napisem "AMIGA" widać "coś" niebieskiego... Podróba jak nic :D . Oryginalne nalepki sa nieco inne ---> ORYGINALNE DYSKIETKI OS3.0

Ostatnia modyfikacja: 01.10.06 15:04
[#5] Re: dysk Install 3.0

@Madman, post #2

Ale Install nie jest najważniejszą dyskietką, Commodore rzeczywiście nie dodawał jej do komputerów bez twardego dysku (czyli do większości). Na tej dyskietce z rzeczy ważnych jest jedynie program do partycjonowania i komenda Install, jednak bez problemu mozna użyć zamiast nich zamienników - są na Aminecie.
A skrypty instalacyjne możesz sobie podarować, bo po spartycjonowaniu i sformatowaniu twardego dysku system możesz zainstalować przenosząc pliki do odpowiednich katalogów. AmigaOS to nie WindowsXP :)
[#6] Re: dysk Install 3.0

@Madman, post #2

Dyskietka Install byla tylko w komplecie z Amigą, która miała HDD. W
sumie na tej dyskietce to był istotny program do partycjonowania dysku
(lepszy obecnie jest na aminecie) i skrypt kopiujący zawartość
pozostałych dyskietek na HDD...

[#7] Re: dysk Install 3.0

@AlaN, post #4

ja nie miałem takie dyskietki do swojego os3.0 w komlpecie, tylko gdzieś leży skopiowany install3.0 chyba nie była ta dyskietka standardowo sprzedawana

A co do tego to może też jest kopia z naklejką

[#8] Re: dysk Install 3.0

@AlaN, post #4

A moje oryginalne dyskietki z AmigaOS3.0 dołączone do A4000 mają nadruk czarnobiały i różne numery P/N.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem