kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] Klawa Micronik Infinitive a tower Gift
Mam ci ja tower budę Gift i używam w niej kontrolera klawy dostarczanego z obudową.

Z klawą PC dogaduje się fajnie ale podpiąć chciałbym do zestawu klawe od Micronika Infinitive.

Ni holery nie chce to działać. Czy ktoś coś na ten temat i mógłby pomóc ?
[#2] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@Mariodj, post #1

W obudowie Infinitiv masz specjalny kontroler do klawy.
[#3] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@Hubez, post #2

Czy to jest zupełnie inny od tego w obudowie Gift? Czy do tego Micronikowego nie podpina sie klaw PC ??
[#4] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@Mariodj, post #3

Do micronika kontrolera podpinasz klawiature od a1200 w nowej obudowie. A w gtfcie masz albo przelotke zakladana na procesor lub wpinana w port na plycie glownej i wtedy dopiero klawiatura od pc. Jak sie myle to prosze o poprawienie mnie.
[#5] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@Mariodj, post #3

Amigowa klawiatura w obudowie Micronika, staje się klawiaturą pecetową.
Jeśli nie działa ona po podlaczeniu do Giftu, znaczy że może być uszkodzona.

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2016 22:48:10 przez Norbert
[#6] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@Norbert, post #5

No właśnie bo ona w sobie ma tam płytkę która robi ją na pc klawkę. Kurcze mam dwie takie obudowy z płytkami i sprawdzałem dwie klawy od a1200 z moich desktopów i dupa.
[#7] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@Mariodj, post #6

Nie wiem czy nie lepiej zainwestować w nowsze rozwiązania, bo w tym nie działają dwa klawisze na raz tzn. nie põjdziesz na skos np. w gloomie.
Ten interfejs jest b ważny dla ciebie?
[#8] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@Mikrobi, post #7

resecik dziala jak ta lala z klawy pc glooma jeszcze nie testowalem
[#9] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@Mariodj, post #1

,

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2016 08:32:12 przez pabloz
[#10] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@Mariodj, post #8

Interface klawy który jest w obudowie Infinitiv działa i z klawiaturą PC jak i Amigową włożoną do nowej obudowy i chyba też obsługuje klawy A2/3/4000 podobnie jak interface VECTOR oraz Elboxowy stosowany w obudowach EBox.
Interface z obudowy GIFT nie działa z klawiaturami amigowymi przełożonymi do nowej obudowy infinitiv, nie działa także taka klawiatura z Jensowym rozwiązaniem typu Lyra2.
Pozostają tak na szybko 3 rozwiązania:
1. Ominięcie płytki w klawiaturze Infinitiv i zastąpienie jej płytką z A500 lub cała klawiatura z A500
2. Zmiana interface klawiatury w Towerze na VECTOR lub Infinitiv
3. Stosowanie klawy PC

Ostatnio przerabiałem ten temat i klawa od Infinitiv działa w komputerze PC i w A1200 EBox a nie działała w obudowie GIFT, rozwiązanie było takie że zastąpiłem interface ten z GIFT na taki jak jest w Towerze Infinitiv
[#11] Re: Klawa Micronik Infinitive a tower Gift

@superbonio, post #10

No to teraz wszystko jasne, trzeba inter by wymieniać :(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem